Kvinders manglende interesse for økonomi kan føre til højere lånerenter

Selvom begreberne manderenter og kvinderenter lyder som noget, der ikke hører til i dagens Danmark, viser nye tal fra Mybanker noget andet. Et nærmere kig på brugernes lånerenter viser nemlig, at danske kvinder generelt har en højere rente på sine lån, end mænd har.

Mybanker har undersøgt renterne for både boliglån, andelsboliglån, billån og forbrugslån. I alle fire kategorier er kvindernes renter mellem 4-6 procent højere end mændenes. Det kan for eksempel betyde, at en kvinde, der låner en million kroner til en andelsbolig, ender med at betale 12.000 kroner mere for sit lån, end en mand gør.

Tallene bygger på mere end 30.000 Mybanker-brugeres oplysninger, og de viser følge Marlene Nørgaard, der er Administrerende direktør i Mybanker, hvorfor det er vigtigt, at kvinder fortsat kommer mere på banen, når det handler om økonomi.

”Selvom vi de seneste år har fået kvinderne mere med på den økonomiske front, understreger disse tal, at der stadig er plads til forbedringer. Det er altafgørende, at kvinder engagerer sig mere i sin økonomi, fordi det, som tallene viser, kan blive dyrere i længden, hvis de ikke gør det,”

siger hun.

 

Yngre kvinder har højeste rente

Det er især blandt de yngre kvinder og mænd, forskellen på lånerenterne er størst. Det bekymrer Marlene Nørgaard, der råder de unge kvinder til at tage et mere aktivt ansvar for egen økonomi.

”Kvinder risikerer at tabe i fire på stribe, hvis de ikke selv gør noget aktivt for at undgå det. I Danmark er der en tendens til, at kvinder får lavere løn end mænd. De kommer samtidig senere i gang med at investere, end mænd gør, og når de endelig går i gang med investering, ender de således med en lavere formue end mændene, der har været i gang længe. Og nu ser vi altså også, at kvinder har højere rente på sine lån i forhold til mændene, fordi de måske i højere grad fraskriver sig ansvaret for sin økonomi,”

siger hun, og fortsætter:

 

Derfor er det vigtigt, at også de unge kvinder sætter sig ind i sin egen økonomiske situation og tager ansvar for sin egen økonomi – det kan man faktisk spare rigtig mange penge på i længden. Og med mænds naturlige interesse for økonomi, vil en kvinde med forstand på det samme være ganske attraktiv som kommende ægtefælle,”

siger hun.

 

Her er de laveste og højeste renter for mænd og kvinder

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor i landet du bor, når det kommer til renter på dine lån. Mybanker har set nærmere på, hvor i landet mænd og kvinder har henholdsvis de højeste og de laveste renter på fire typer lån.

 

Rente forskelle
Rente forskelle