Rentefrit lån

Lån penge nemt og til en god rente i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Få tilbud på lån fra op til 21 banker
 • Det er gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Lån op til 400.000 kroner til det du står og mangler
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Udfyld en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun få minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar indenfor få minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån, der passer dig bedst. Det er gratis at ansøge om lån via Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Lån penge

Er rentefrit lån den bedste løsning?

Du har mange finansieringsløsninger til at låne penge, så hvorfor ikke få den bedste? Indhent lånetilbud fra flere forskellige banker og sammenlign renter, gebyrer og vilkår. Rentefrit lån er nemlig ikke altid den bedste løsning.

Indhent tilbud

Få tilbud på lån fra op til 21 banker og låneudbydere

Du vil modtage dine tilbud på lån indenfor 24 timer, men ofte indenfor kortere tid. Dermed kan du nemt sammenligne de billigste lån.

Hvis du bliver godkendt til dit lån, vil pengene indenfor kort tid blive udbetalt til din konto. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Forøg dine chancer for et lån – Ansøg om lån blandt 21 forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning.

Indhent tilbud

Hvem er lendo?

Ofte stillede spørgsmål – Rentefrit lån

Rentefrie lån – er det for godt til at være sandt?

Et lån uden renter lyder næsten for godt til at være sandt. Men faktisk er der en række låneudbydere, der tilbyder denne type af lån. Dog er de banker som Lendo samarbejder med, ikke en del af disse. Mange betragter ofte rentefrie lån som en attraktivt lånetype, da renten som regel bliver opfattet som, “hvad det koster at låne penge”. Så betyder et rentefrit lån, at lånet er gratis?

Overordnet set er det sjældent gratis at låne penge, og derfor skal du også være forsigtig, hvis du vælger at låne penge rentefrit. Prisen for at låne penge består nemlig af flere omkostninger end renten. Derfor kan du ende med at optage et lån med en 0% renten, men med andre høje omkostninger. Derfor skal du altid huske at læse lånevilkårene. Det er dog altid en god ide at læse et låns vilkår igennem, uanset om det er med eller uden en rentesats på 0%.

Hvis du ønsker at optage et rentefrit lån, kan du gøre dig selv en tjeneste og undersøge, hvad andre låneudbydere kan tilbyde dig. For hvordan ved du ellers, at du står med det billigste lån? Kun ved at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere, kan du sammenligne rentefrie lån op imod andre lånetyper.

Selvom lån med renter kan lyde som en dyrere løsning, er det ikke altid tilfældet. Normale forbrugslån har en højere rentesats end rentefrie lån, men i de fleste tilfælde vil du opdage, at et forbrugslåns samlede omkostninger ikke overstiger dem på et rentefrit lån. Derfor kan det faktisk betale sig at undersøge, hvad det koster at optage f.eks. et forbrugslån eller privatlån.

 

Hvad er et rentefrit lån?

Et rentefrit lån er et lån med en rentesats på 0%. Du skal altså ikke betale renteudgifter i forbindelse med lånet. Det er de færreste lån, som er rentefrie, men visse låneudbydere tilbyder denne lånetype.

Typisk vil du opleve, at rentefrie lån ofte er små hurtige forbrugslån. Altså lån med et lavt lånebeløb og en kort løbetid. De fleste rentefrie lån er som regel kun rentefrie i en fastsat periode. Herefter vil renten ofte blive hævet. Rentefrie lån har altså ikke den samme rentesats igennem hele løbetiden. Ofte vil du opleve, at de første 30 dage af løbetiden er rentefrie. Alt efter hvilken lånetype du vælger, og hvordan banken kreditvurderer din økonomi, vil renten på lånet stige forskelligt fra låntager til låntager.

Rentefrie lån er en attraktiv lånetype hos mange låntagere, da lånet ofte bliver opfattet som et billigt eller gratis lån. Men i de fleste tilfælde vil det koste penge at låne penge.

Hvad betyder det for prisen, at et lån er rentefrit?

Alle ved, at renten har stor betydning for prisen på et lån. Du skal ofte betale renter for at låne, men også renters renter. Det kan altså hurtigt løbe op i et større beløb, hvis ens lån har en løbetid, der strækker sig over flere år. Derfor lyder et rentefrit lån også som et billigt lån. Men du skal huske, at renten bliver betragtet for låneudbyderens fortjeneste ved at låne dig penge. Derfor er det sjældent gratis at låne penge.

 

Hvad er den bedste måde at låne penge rentefrit?

Den bedste måde at låne penge rentefrit, er at låne dem af personer, du kender. Det kan være din familie kan hjælpe dig økonomisk med at købe en bolig, eller til at komme igennem en svær periode. Det kan også være én i din omgangskreds, har mere luft i deres økonomi, og derfor kan tilbyde dig et rentefrit lån.

Hvis du vælger at låne penge rentefrit af en online låneudbyder, er det vigtigt, du overholder låneaftalen. Rentefrie lån er som regel rentefrie i en aftalt periode, og hvis du ikke har betalt pengene tilbage inden da, vil du skulle betale renter af lånet. Derfor er det bedst, hvis du kan betale pengene tilbage inden for den rentefrie periode.

Hvad skal du vide, når du låner penge af venner og familie?

Du skal huske på, at selvom du låner penge af familie, venner eller en låneudbyder, så skal pengene betales tilbage. Det kan være en god ide at klarlægge en tilbagebetalingsplan, så begge er enige om, hvornår pengene er tilbagebetalt.

Derudover er det ikke en forudsætning, at du kan låne penge gratis, af din familie, venner, osv. Mange vælger at sætte penge til side på en opsparingskonto, så de kan betale uforudsete udgifter eller spare op til fremtidige drømme. Det betyder, at de kan se deres opsparing vokse grundet de positive renter, der er på indlånskonti. Så hvis nogen låner dig penge gratis, vil de altså gå glip af en fortjeneste, de potentielt kunne have fået.

Hvad koster et rentefrit lån?

Selvom man skulle tro, at det var gratis at låne rentefrit, så er det sjældent tilfældet. Derfor skal du være opmærksom på, hvad et rentefrit lån koster dig. Ofte er rentefrie lån for godt til at være sandt.

Selvom rentefrit lån kan lyde som en billig måde at låne penge på, skal du være opmærksom på, du sjældent kan låne uden at skulle betale for lånet på den ene eller anden måde. På trods af at låneudbydere hjælper privatpersoner, der mangler eller søger finansiering til forskellige formål, er de stadig en forretning. Derfor udlåner de sjældent penge gratis.

Du vil ofte se, at låneudbydere tilbyder lån med renter ned til 0%, men med højere etableringsomkostninger. Nogle låneudbydere tager f.eks. op til 25% af lånebeløbet i etableringsomkostninger. Hvis du vælger at låne rentefrit, skal du huske at læse lånevilkårene igennem. På den måde undgår du at overse mulige gebyrer.

 

Hvem kan få et rentefrit lån?

Ofte er de krav som låneudbydere, der tilbyder rentefrie lån og andre låneudbydere, ofte de samme. Overordnet bliver alle låneansøgninger vurderet ud fra din kreditvurdering. Hvis du opfylder lånekravene til f.eks. alder, indkomst og anden gæld, vil du kunne få tilbudt et rentefrit lån.

Disse krav er de mest grundlæggende krav for at låne penge:

 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have MitID eller NemID

Du kan desværre ikke blive tilbudt rentefrie lån via Lendo. Lendo samarbejder med nogle af de største låneudbydere inden for forbrugslån, samlelån og billån og ingen af disse tilbyder denne slags lån til deres kunder. Det er helt normalt, at låneudbydere ikke tilbyder rentefrie lån. Til gengæld kan Lendos samarbejdspartnere tilbyde dig billige lån med lav ÅOP og rentesats.

 

Fordele og ulemper ved rentefri lån

Der er både fordele og ulemper ved et rentefrit lån. Derfor tager vi et kig på, hvad der kunne være for og imod at vælge denne type lån sammenlignet med et almindeligt forbrugslån. Nedenfor lister vi en række forskellige eksempler på, hvorfor du skal vælge rentefrie lån.

Fordele ved at låne rentefrit

 1. Lån penge uden at betale renter
 2. Lån uden sikkerhed
 3. Hurtigt lån til små forbrugskøb

Ulemper ved at låne rentefrit

 1. Høje etableringsomkostninger
 2. Rentesats kan ændre sig igennem løbetiden
 3. Kort indfrielse periode, hvis du ønsker at låne uden renter

Lån rentefrit i op til 30, 60 dage eller 12 måneder

Hvis du leder efter et rentefrit lån, har du sikkert opdaget, at nogle låneudbydere reklamere med rentefrie lån op til 30 dage, 60 dage eller op til 12 dage. Men betyder det, at du kun har 30 dage til at betale pengene tilbage? Svaret er ja og nej.

Ja, hvis du ønsker at låne penge rentefrit, skal du kunne indfri lånet indenfor den rentefrie periode. Hvis du ikke kan overholde dette, så vil renten stige og du vil skulle betale ekstra omkostninger i de fleste tilfælde.

Nej, den rentefrie periode, som mange låneudbydere tilbyder, bestemmer ikke lånets løbetid. Selvom du får tilbudt en rentefri periode på 30 eller 60 dage, vil lånet ofte have en løbetid, der strækker sig ud over denne periode.

 

Rentefrit billån – gør låneformålet en forskel?

Mange tror fejlagtigt, at ens formål for at låne har betydning for om, de vil få tilbudt et rentefrit lån eller ikke. Ved usikret lån, såsom forbrugslån, privatlån, og nogle billån, er det ikke et krav fra banken side, at du fortæller, hvad du skal bruge pengene til. Det gør altså ingen forskel om, du skal låne til f.eks. en bil, ny computer eller sofa.

 

Undersøg alternativer inden du låner rentefrit

Der findes mange attraktive alternativer til rentefrie lån. I dag findes der mange forskellige lånetyper og låneudbydere, hvilket giver dig mulighed for at optage billige lån trods en rente højere end 0%. Lad os først kigge på forskellige lånetyper.

Forbrugslån

Forbrugslån er nok den mest kendte lånetype, når vi snakker om lån til forbrugsvarer. Et forbrugslån er et helt almindeligt lån uden sikkerhed, som du kan bruge til finansiere en lang række forskellige formål. Lånet bliver tilbudt med en løbetid på mellem 1-12 år og med en rentesats, som tager udgangspunkt i din økonomi. Derfor vil du også kunne få en lav rente på et forbrugslån.

Samlelån

Samlelån er en lånetype, som er kommet på markedet indenfor de sidste par år. Samlelån er et lån uden sikkerhed, og kan i grove træk sammenlignes med et forbrugslån. Den store forskel på de to lånetyper, er deres låneformål. Hvor forbrugslån sjældent har krav til låneformålet, har samlelån til formål at samle flere lån til ét. Derfor tilbyder banker og låneudbydere også et højere lånebeløb til en attraktiv rente.

Billån

Billån er et typisk privatlån med det formål at finansiere et bilkøb. Lånet kan optages med eller uden sikkerhed og med eller uden udbetaling. Banker tilbyder en lavere rentesats på lån, hvor de har sikkerhed i bilen, sammenlignet med et billån uden sikkerhed. Det samme gør sig gældende, hvis du kan komme med en udbetaling til lånet.

Alternativer til rentefrie lån

Lånetyper med renter kan sagtens være den rigtige løsning for dig.

Forbrugslån

Lån til det du står og mangler. Forbrugslån er et lån uden sikkerhed med en rentesats udregnet på baggrund af din økonomi.

Samlelån

Har du flere små lån, afbetalingsordninger eller kreditter, kan der være mange fordele ved at samle dem til ét lån.

Billån

Vejen til bilen kan blive endnu kortere med det rette lån. Se dine muligheder for at låne til drømmebilen.

Sådan finder du det billigste alternativ til rentefrie lån

Uanset om du er på udkig efter et rentefrit lån, forbrugslån, samlelån eller billån, er det altid en god ide at undersøge lånemarkedet, inden du beslutter dig for et lån. På den måde kan du sammenligne, hvad forskellige udbydere kan tilbyde dig, og finde den billigste finansieringsløsning.

Derfor har Lendo også gjort det nemt for dig at indhente tilbud på forskellige lån. Via Lendo kan du med én ansøgning undersøge, hvad flere forskellige banker kan tilbyde af lån, rente og vilkår med udgangspunkt i din individuelle økonomi.

 

Gode råd inden du optager et rentefrit lån

Rentefrie lån er en sjældenhed på lånemarkedet, og derfor skal du også være opmærksom på, hvad du skriver under på, inden du optager et rentefrit lån. Vi har nogle gode råd, som kan hjælpe dig på vej til at gennemskue vilkårene på dit lån.

Hvor lang tid er lånet rentefrit?

De fleste rentefrie lån har ofte ingen rente de første 30 dage, og herefter stiger renten. Du skal altid kende den rentefrie periode, inden du skriver under, hvis du vil låne rentefrit.

Kend lånegebyrene

Renten er ofte 0% i en fast periode af løbetiden, f.eks. første 30 dage, 60 dage og nogle gange op til 12 måneder. Hvis du ikke har indfriet lånet inden denne periode, vil renten som regel stige, og du vil blive pålagt ekstra gebyr. Husk at læse lånevilkårene og gebyrer igennem inden du skriver under.

Indfri lånet indenfor den rentefrie periode

 • Når du kender den rentefrie periode, er det vigtigt, at du betaler lånet tilbage, inden renten stiger. Ofte vil du blive pålagt yderligere omkostninger, hvis du overskrider tidsrammen. Og du vil i sidste ende betale mere for at låne rentefrit.

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via Lendo