Indskudslån

Mangler du hjælp til dit indskud? Lån til en god rente i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Få tilbud på lån fra op til 21 banker
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Hurtig og nem udbetaling
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Udfyld en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun få minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar indenfor få minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån, der passer dig bedst. Det er gratis at ansøge om lån via Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Lån til indskud

Lån til indskud

Står du og skal låne til indskud? Udfyld låneansøgningen, så indhenter Lendo personlige lånetilbud til dig. Så du hurtig og nemt kan sammenligne og vælge det bedste og billigste lånetilbud. Ansøg i dag – det tager kun 10 minutter.

Indhent tilbud

Lån via Lendo

Finansier indskud til lejlighed via Lendo

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan nemt låne penge til depositum. Prøv Lendos låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig.
Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.
Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål – Indskudslån

Hvad er et indskudslån?

Et indskudslån er lån, du kan bruge til at betale dit indskud på din lejelejlighed eller lejebolig. Indskudslån kan sidestilles med et almindeligt privatlån. Indskudslån er det, man kalder et lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, f.eks. i form af pant i boligen. Det betyder også, at et lån uden sikkerhed er meget fleksibelt og kan bruges til enten indskud, renovering eller noget tredje.

Indskudslån – det skal du være opmærksom på

Har du fået tilbudt en lejlighed, og skal bruge et lån til indskud? Så er der her nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på.

 • Undersøg markedet for lån. Der findes forskellige låneudbydere. Det er både banker og andre låneudbydere, der tilbyder forbrugslån. Med en ansøgning via Lendo, indhenter du tilbud fra op til 21 forskellige låneudbydere. Udvælg og sammenlign de bedste låneudbydere, der tilbyder den laveste rente og ÅOP.
 • Udvælg låneudbydere, der er villige til at låne dig hele beløbet. Hvis du skal låne flere steder, skal du ofte betale for oprettelse og administration flere steder, hvilket gør lånet dyrere.
 • Hold øje med etableringsomkostningerne. Høje etableringsomkostninger giver en høj ÅOP. Privatlån har ofte en kortere løbetid og dermed færre år at fordele omkostningerne ud på i forhold til andre lånetyper, f.eks. boliglån.
 • Lånets løbetid bestemmer den månedlige ydelse. Jo længere lånet løber, jo lavere bliver den månedlige ydelse. Til gengæld bliver det samlede beløb, som du betaler tilbage, højere jo længere løbetid, du vælger, grundet renterne på lånet.

Hvem kan låne til indskud?

Mange danskere kan have svært ved at skrabe et indskud eller depositum sammen. Ofte skal du være hurtig til at takke ja til tilbuddet, når du får tilbudt en lejebolig. Derfor kan indskudslån være en løsning for mange. Men hvem kan låne til indskud?

Hvis du ønsker at låne til indskud, skal du kunne opfylde en række generelle krav:

 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kroner
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Afhængig af banken, din økonomi og lånetypen, kan bankernes krav variere.

Hvor kan du låne til depositum?

Lendo har en lang række samarbejdspartnere som tilbyder lån til depositum og indskud. Når du ansøger om lån via Lendo, undersøger og sammenligner vi lånemarkedet på dine vegne blandt 21 banker og låneudbydere. Det er ikke meget anderledes end at søge efter de billigste flybilletter gennem en sammenligningstjeneste. Det er både gratis og uforpligtende at ansøge om penge gennem Lendo. Lendo giver dig nemlig muligheden for at få de bedste lånetilbud og lånevilkår.

Det eneste du skal gøre, er:

 1. Ansøg
 2. Sammenlign
 3. Vælg

Det tager kun få minutter at ansøge om et lån via Lendo. Har du brug for hjælp til at udfylde din låneansøgning, kan du blot henvende dig til Lendos kundeservice. Så vil vi guide dig igennem ansøgningen.

 

Sådan får du det billigste lån til boligindskud

Du skal være opmærksom på, at lånet generelt vil være dyrere end andre lån til bolig, da der ikke kan stilles sikkerhed for lånet på samme måde, som der kan ved andre boligrelaterede lånetyper, såsom andelsboliglån, boliglån eller realkreditlån.

Derfor er det altid en god ide at undersøge, hvor du kan få det billigste lån til beboerindskud. Der er nemlig ofte penge at spare, hvis du indhenter lånetilbud fra flere forskellige banker og låneudbydere. Hvis du laver en ansøgning via ansøgningsformen øverst på siden her, vil du kunne modtage tilbud på lån fra op til 21 banker og låneudbydere.

Sådan sammenligner du indskudslån.

Når du har indhentet lånetilbud fra forskellige låneudbydere, skal du sammenligne, hvad de kan tilbyde dig af lån. Der kan være mange tal og ord at forholde sig til, så derfor kommer vi med tre punkter, som du skal være opmærksom på.

ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent

Årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP, er din rettesnor, som du kan bruge, når du sammenligner priser på lånetilbud. ÅOP giver dig en samlet oversigt over, hvad et lån vil koste dig hvert år. Dette tal dækker nemlig over alle omkostninger forbundet med lånet. Hvis du er på udkig efter det billigste indskudslån, skal du vælge det lånetilbud med den laveste ÅOP.

Løbetid og lånebeløb

Du skal huske at holde øje med, at de lån, du sammenligner, har samme løbetid og lånebeløb. Hvis du sammenligner lån med forskellige løbetid eller lånebeløb, vil du ikke kunne bruge ÅOP som pejlemærke til at finde det billigste lån til indskud.

Etableringsomkostninger

Det er normalt, at du skal betale etableringsomkostninger i forbindelse med, at du optager et lån. Afhængig af hvor lang løbetiden er på dit lån, skal du holde øje med at etableringsomkostningerne ikke løber op. Hvis dit lån har en kort løbetid, skal du kigge på disse omkostninger, frem for renten. Med en kort løbetid vil du ofte ende med at betale mere i etableringsomkostninger sammenlignet med renter.

 

Lån til indskud trods RKI – er det muligt?

Det er desværre ikke muligt at låne til indskud via en af Lendos samarbejdspartnere, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret. Banker og låneudbydere arbejder sammen om at hjælpe personer med misvedligeholdt gæld, med ikke at optage yderligere gæld. Hvis du har misvedligeholdt gæld, og dermed er registreret i RKI eller Debitor Registret, vil bankerne og låneudbyderne ikke godkende til et nyt lån.

Når du ikke længere står i RKI eller Debitor Registret, vil du endnu engang kunne optage lån via Lendo, og du bliver vurderet på lige fod som alle andre ansøgere.

Hvad gør du, hvis du ikke har råd til indskud til din bolig?

Hvis du ikke har pengene til at betale din boligs indskud eller depositum, kan du benytte dig af et indskudslån. Med et lån til indskud, vil du kunne takke ja til din drømmebolig og løbende betale af på lånet.

Lån til indskud kan f.eks. give dig muligheden for at få opfyldt drømmen om at bo alene eller måske flytte sammen med en ven eller kæreste.

Lån til indskud af kommunen

Hvis du står og skal flytte i almen bolig, men mangler penge til indskuddet, kan du ansøge om lån til indskud via kommunen.
Kommunen skal som udgangspunkt yde det, man kalder “pligtlån”. Det betyder, at kommunen som regel er forpligtet til at hjælpe dig, hvis din husstands indkomst ligger under en bestemt beløbsgrænse:

Information fra Borger.dk

 • Hvis du flytter i en lejlighed: Din husstands samlede indkomst ved indflytning må ikke overstige 268.556 kr. (2024) om året. Hvis der er børn i din husstand, forhøjes dette beløb med 47.100 kr. (2024) for hvert barn til og med 4 børn.
 • Hvis du flytter i et enkeltværelse: Din husstands samlede indkomst ved indflytningen må ikke overstige 181.931 kr. (2024) om året. Hvis der er børn i din husstand, forhøjes dette beløb med 47.100 kr. (2024) for hvert barn til og med 4 børn.

Ovenstående information er fundet på borger.dk

I forbindelse med din ansøgning, vil kommunen vurdere, om du har behov for økonomisk hjælp. Det er altså op til kommunen, om hvorvidt du har krav på et lån til beboerindskud fra kommunen. Du kan læse mere om afslag på ansøgning om lån og se hvilke tilfælde, kommunen kan finde på at afvise din ansøgning.

Du kan ansøge om lån eller garanti til beboerindskud via borger.dk – ansøg om lån til indskud af kommunen

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via vores samarbejdspartner, Lendo – din hjælpende hånd på lånemarkedet