Firmapension/forsikring

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95067
  AnonymForfatter

  Jeg er ansat i et firma, som nu skifter pensionsudbyder. I det nye selskab er livsforsikringsdækningen væsentlig ringere, i mit tilfælde nedsættes udbetalingen ved død til 25% af min nuværende dækning. Kan man bare uden videre gøre dette ?
  Jeg er sidst i 50’erne og kan ikke tegne nye private livsforsikringer, hvor der skal gives helbredsoplysninger.
  Mvh
  MM

  #217186
  testForfatter

  ja det kan de. virksomheden kan vælge at tegne en obligatorisk firma pension og fastsætte både dit og deres bidrag som en del af dine kontrakt. De kan også senere vælge at skifte udbyder. De kan dog ikke tvinge dig til at flytte dit depot og det står dig også frit for at spørge dit nuværende selskab om de vil tilbyde dig den manglende dækning. _Hos dem ville du normalt kunne fortsætte med en ligende dækning uden ny helbreds erklæring men under nye betingelser.

  Ovenstående er basseret fra ligende oplevelser og oplysninger fra de pensions firmaer jeg som privat person har været i kontakt med.

  #217188
  AnonymForfatter

  Mange tak for svar. Ja, er blevet tilbudt at fortsætte i det oprindelige selskab i en privat ordning, men med samme dækning vil præmien stige med det femdobbelte, så jeg betragter det som en lønnedgang.

  #217190
  testForfatter

  rent arbejds retligt ville du ikke få medhold i at det så vidt jeg vurder. Fik du det ville det for en ansat under funktionærloven bare betyde at det skulle varsles med dit opsigelses varsel. Når jeg tænker over det tror jeg faktisk at den sidste virksomhed jeg var i varslede det med et varsel der var længere ind mit opsigelses varsel

  på et tidspunkt vurderede jeg at min døds dækning til den lave side og jeg lavede så en ekstra dækning via lederne og PFA. Måske har du samme mulighed via din faglige forening?

  en sidste mulighed kunne også være at spørge den nye ordning om der kan vælges ekstra døds dækning.

  i øvrigt er der nogen der argumentere for at forsøger burde falder med alderen e.g. at din døds dækning ikke behøver af være så stor når du er 50 som når du er 40. Depotet kommer jo også til udbetaling.

  #217192
  testForfatter

  burde= byrden

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.