Overtræk/beviliging af overtræk – kommunikation fra banken?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92772
  AnonymForfatter

  Hej,

  Vi er dybt utilfredse med vores bank der i en længere periode, hvor vores budgetkonto har været

  #180338
  AnonymForfatter

  Hej,

  Vi er dybt utilfredse med vores bank der i en længere periode, hvor vores budgetkonto har været “overbelastet", ikke har kommunikeret med os som vi mener de skal.

  Vi er af den klare overbevisning om at de skal fortælle os når kontoen er i overtræk, hvis de bevilger overtræk, hvad renten så er og ikke mindst hvor lang tid de bevilger det. Vi har intet hørt blot har vi konstateret at når renterne bliver tilskrevet så er der noget inden for bevilget overtræk og så generelle overtræksrenter.

  Er der nogen der kender til lovgingen på dette område?

  Mange hilsner
  Jørgen

  #180346
  AnonymForfatter

  Du har “taget" pengene i banken uden at få lov. Du skal være meget glad for at banken bevilger dig overtræk. De kunne nemlig lukke det hele uden videre. Renten på bevilget overtræk er normalt meget lavere end på ubevilget overtræk. Har hørt om steder hvor tillægget til den normale rente var 4 % ved bevilget overtræk og 9% ved ubevilget.

  #180348
  MichaelForfatter

  Et bevilget overtræk kræver, at man spørger banken og får et OK til overtrækket. Da du indgik din kontoaftale har du fået oplyst nogle forretningsbetingelser og heri står reglerne for overtræk (bevilget og ikke-bevilget) beskrevet.

  Det er ikke bankens opgave at tørre r.. på kunderne. Det må forventes, at voksne mennesker selv kan håndtere og overvåge deres egen økonomi. Hvis du i en længere periode har haft overtræk har du tydeligvis ikke opfyldt din del af aftalen nemlig at checke saldoen løbende.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.