Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Billige lån til forbrug

Kviklån, minilån, billige lån, SMS-lån, mobillån, hurtiglån eller forbrugslån er stort set betegnelser for det samme, selvom forbrugslån normalt omfatter et større beløb og længere løbetid end de andre låntyper. Som navnet antyder, er det penge til forbrug, som du låner, når du optager et forbrugslån.

Det er op til dig selv, hvad du bruger pengene på, men som oftest er det i forbindelse med for eksempel en forestående rejse, et sølvbryllup, konfirmationsfest, boligforbedringer eller mere her og nu køb som for eksempel en ny computer. Det er altså et lån, du optager for at øge dit økonomiske råderum i en periode og i princippet er det muligt at låne netop det beløb, som du har brug for, men vi anbefaler, at du ikke låner mere end nødvendigt, idet der er omkostninger forbundet med lånet både i forbindelse med oprettelse og løbende i form af renter. Du skal overveje et forbrugslån, hvis du har en sund økonomi, idet de lavere etableringsomkostninger gør, at på trods af en højere rente end på for eksempel mange billån, kan de ende med at blive billigere. Derfor skal man altid undersøge markedet for at sikre sig det bedste tilbud.

På vores sammenligningsliste ovenover har du mulighed for at sammenligne de forskellige forbrugslåns udbydere. Her har du mulighed for at sammenligne lånene og finde det billigste lån eller det lån, der på anden vis passer dig bedst. Afhængig af hvor stort et beløb, du ønsker at låne, kan det være en mulighed at overveje et kviklån. Det er et lån, du optager til mindre erhvervelser såsom gaver, bøger, tøj eller lignende. Vi anbefaler dog, at du altid overvejer dine muligheder og din økonomi inden du beslutter dig for at optage et lån til forbrug. Hvis ikke du har penge til at tilbagebetale dit forbrugslån eller hurtig lån inden løbetiden udløber, kan det være en mulighed i stedet at sætte penge til side i en periode og således lave en opsparing som kan bruges på at fejre sølvbrylluppet eller komme ud at rejse og på den måde undgå at optage et lån. Det kan nemlig have store konsekvenser hvis du låner penge, som du ikke kan betale tilbage. Du skal derfor gøre det klart for dig selv, om din økonomi kan holde til den ekstra udgift som der på længere sigt kommer, når lånet skal tilbagebetales.

Ansøg om lån

Lån hurtigt med ansøgningsprocessen som foregår over nettet. Det er som regel noget hurtigere end når du går ned i banken. Her får du som oftest svar på din ansøgning med det samme og har beløbet på din konto samme dag eller i løbet af et par dage. Selvfølgelig varierer svartiden udbyderne imellem. Men hvem kan så optage et forbrugslån? Det er der forskellige krav til, afhængig af hvilken lånudbyder man ønsker at bruge, men det kræver langt mindre at blive godkendt til et hurtig lån end eksempelvis et boliglån.

Alderskravet varierer fra 18 til 25 år. Den kreditvurdering, du skal igennem, er ikke lige så omfattende som når du optager et bil- eller boliglån. Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI, og hvis du ansøger om at låne et større beløb, er der forskellige betingelser fra lånudbyderen som oftest indbefatter, at du skal fremsende kopier af dine seneste lønsedler og årsopgørelse. Desuden kan der være krav om, at du er dansk statsborger, har en dansk folkeregisteradresse, dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse.

Når det kommer til forbrugslån renter, er der stor forskel mellem udbyderne. Renterne afhænger af lånets størrelse, løbetid og din kreditværdighed. Dette skyldes, at lånudbyderen ved forbrugslån løber en større risiko idet du som kunde ikke stiller sikkerhed for lånet i en fysisk genstand, som du eksempelvis gør ved bil- eller boliglån. Renten fungerer altså som låneudbyderens sikkerhed. Det vil sige, at hvis du har en solid privatøkonomi, kan du muligvis få en fordel ved at få tilbudt en lavere rente. Dog er det vigtigt at huske på, at renten er individuelt beregnet. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet og kigge på ÅOP for at være sikker på, at du får det bedste tilbud og det billigste forbrugslån hvilket både renten, men også størrelsen af stiftelsesomkostningerne afgører. Løbetiden på de små lån er som regel kort, men varierer fra en enkelt måned og helt op til 10 år på større lån.

Det er vigtigt, at man afdrager på lånet gennem hele løbetiden, idet det kan have store konsekvenser ikke at tilbagebetale sit lån.

Lån penge online – fordele og ulemper ved forbrugslån

Som ved alle lån er der også ulemper og fordele ved de billige forbrugslån. Lån penge hurtigt ved at optage et forbrugslån som online lån. Hvis du søger om et forbrugslån i banken, kan låneprocessen tage tid da du først skal have et møde med bankrådgiveren og derefter skal vente på svar.

Fordelen ved et hurtig lån er, at du får pengene udbetalt på din bankkonto hurtigt efter du har søgt om et lån online. Det er en fordel hvis du akut står og skal bruge penge til noget bestemt.

Derudover giver de små lån dig frihed til selv at bestemme hvad du vil bruge dine lånte penge til. Ved de billigste forbrugslån kan du være heldig at blive tilbudt en lav rente, nogle gange endda på 0%, på dit første forbrugslån, men du bør være opmærksom på, at der kan være store omkostninger i forbindelse med oprettelse af lånet, og at hvis du optager endnu et lån hos låneudbyderne, kan rentesatsen stige. Derfor er det som regel en bedre idé at spare op til de ting, du skal købe eller i hvert fald være helt sikker på, hvilke betingelser du låner pengene under. Det er nemlig sådan, at hvis du ikke betaler dit forbrugslån tilbage til tiden eller overskrider den månedlige betalingsdato, er der store konsekvenser både i form af gebyrer og risikoen for at blive registreret hos RKI.

Derfor bør du spørge dig selv om det virkelig er nødvendigt med et forbrugslån eller om du kan vente lidt og derved finansiere det, du ønsker at købe, med en opsparing. På den måde er du sikker på, at du har kontrol over din økonomi. Hvis der ikke er et alternativ til finansieringen af det, du skal købe, skal du huske at afsøge markedet for at få det tilbud, der passer dig bedst både i forhold til renter og løbetid. Bankmarkedet ændrer sig hele tiden, og det er derfor vigtigt at afsøge markedet jævnligt for at få de bedste vilkår. Du kan sammenligne forskellige forbrugslån i vores udbyderliste ovenover, så du er sikker på, at du vælger det rigtige.

Derudover kan det være en god idé at opsøge en rådgiver, der kan tage et kig på din økonomiske situation. På den måde sikrer du dig, at du har råd til at optage lånet.