Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Hvad er tillægslån?

Tillægslån er som oftest realkreditlån, men det kan også godt være boliglån eller boligkredit. Et tillægslån er en belåning af friværdien i din ejendom. Hvis du betaler afdrag på dit lån, sparer du op i din bolig: den opsparing kaldes friværdi, og den kan du belåne med et nyt realkreditlån eller boliglån. Friværdien kan også stige for eksempel fordi ejendomspriserne stiger eller fordi en forbedring af boligen, så som et nyt køkken eller bad, gør boligen mere værd. I en helårsbolig må gamle og nye lån tilsammen svare til højst 80 pct. af boligens værdi. For fritidshuse/sommerhus er grænsen 75 pct. Et tillægslån er altså, som navnet antyder, et lån, du optager i din ejerbolig som tillæg til eksisterende realkreditlån og/eller boliglån, du i forvejen har.

Tillægslån eller omlægning

Når du optager et tillægslån kan det være, at din bolig vurderes på ny. Afhængig af dine nuværende lån kan det i visse tilfælde betale sig at slå sine lån sammen ved at lave en omlægning af lånene, da det muligvis kan betyde en lavere samlet bidragssats på dit realkreditlån eller boliglån. Det kommer selvfølgelig an på din individuelle økonomi og hvilke type lån, du allerede har. Boligkredit kan også være en mulighed, som har en fordel i at være knyttet til en anden konto, hvor det indestående bliver modregnet det udestående før der bliver beregnet renter.

Undersøg markedet

Det er altså ikke ligegyldigt, hvilken løsning du vælger – og det gælder både, hvilken type lån, du vælger, men også hvilket pengeinstitut, du vælger. Derfor anbefaler vi, at du afsøger markedet for at finde ud af, hvilket lån, der passer bedst til dig og din økonomiske situation. Det kan du heldigvis nemt gøre i vores sammenligningsliste ovenover.