Få tilbud på dit realkreditlån
Betaler jeg for meget?
Jeg skal købe ny bolig
Mit realkreditlån skal omlægges

Sammenlign realkreditlån

Fast rente eller flekslån? Få konkrete lånetilbud fra udbyderne herunder.

Op til 0 af ? produkter vises. Priser fra ? kr. pr. måned.
Sådan tjener Mybanker penge
Filtre
Sortér efter
Sådan tjener vi penge
? ud af ? produkter vises.
Filialer
Maks. afstand til filial
km
Forudsætninger
Brug for hjælp?
Brug for hjælp?
Så kontakt os på email.

Hvad er realkreditlån?

Når du finansierer din bolig med et realkreditlån, betyder det, at lånet er baseret på obligationer som et realkreditinstitut udsteder og sælger til en investor på dine vegne. Efter omkostningerne er blevet trukket fra, modtager du så de penge, der kom ud af salget. Men hvad er obligationer? Meget simpelt, er en obligation et værdipapir, som giver dig mulighed for at skaffe kapital, som du så betaler en rente for at få. Blandt andet på baggrund af sikkerheden bag lånene, er det ofte den billigste form for finansiering af en ejerbolig eller ved finansiering af byggeprojekter på allerede eksisterende boliger.

Realkreditlån - Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Når du køber bolig skal du selv minimum have 5% af boligens værdi. Du kan låne op til 80% af boligens værdi eller 75% hvis det er et fritidshus som realkreditlån. Resten skal optages som banklån. Det afhænger altså af din individuelle økonomiske situation, hvor meget af boligens værdi, du skal låne som realkreditlån. Vi anbefaler altid, at du afsøger markedet, så du er sikker på at få det lån, der passer dig bedst. Hvad end du skal ud og ansøge om lån til en ny ejerbolig eller om det er realkreditlån omlægning, du overvejer, er det vigtigt, at du ikke lader dig begrænse af, hvad ét realkreditinstitut tilbyder. For at træffe et valg på så oplyst grundlag som muligt, kan du bruge vores realkreditlån beregner ovenover til at lave en sammenligning af realkreditlån.

Bidragssatsen - Det skal du være opmærksom på

Bidragssatsen er det, man betaler for at have et lån hos et realkreditinstitut, mens renten er det, man betaler til investor. Bidragssatsen fastsættes ved lånets optagelse og gælder gennem hele løbetiden. Prisen på bidrag sættes ud fra belåningsgraden, og det er netop i belåningsgraden, at den potentielle besparelse ligger gemt. Belåningsgraden falder i takt med, at boligen stiger i værdi, såfremt man kan få en ny vurdering. Bidragssatserne varierer alt afhængig af lånetype og realkreditinstitut. Du kan få et overblik over de forskellige realkreditinstitutters bidragssatser her på siden. På baggrund af forskellen i bidragssatser, kan det for mange godt betale sig at skifte realkreditinstitut, men det gælder om at gøre det på det rette tidspunkt. Omlægger du for eksempel dit eksisterende F5-lån på to millioner kroner til et nyt F5-lån et år efter refinansiering, viser beregninger fra Mybanker, at de samlede omkostninger sniger sig op på mellem 22.000- 24.000 kroner afhængig af realkreditinstitut. Kan man vente til man har refinansiering, er beløbet derimod på mellem 8.000-12.000 kroner. Man skal være opmærksom på en række andre faktorer end bidragssatsen, for der er andre omkostninger forbundet med at omlægge et lån.

Styr på gebyrerne

Det er ikke gratis at skifte fra et realkreditinstitut til et andet. For at skiftet kan blive en realitet, er der en del gebyrer, der først skal betales: Kurtage: Realkreditinstituttet opkræver omkostninger til kurtage, når de handler obligationerne relateret til lånet. Du skal som kunde betale kurtageomkostningerne. Kursskæring: Kursskæring er det gebyr, du betaler til realkreditinstituttet, når obligationerne bag lånet sælges på markedet. Bemærk, at der ikke skal betales kursskæring ved fastforrentede lån. Sagsgebyr: Realkreditinstitutterne tager et sagsgebyr for at omlægge dit lån. Det er individuelt fra institut til institut, hvad du skal betale. Tinglysningsafgift: Når du lægger dit lån om, skal du betale tinglysningsafgift til staten. Afgiften består af et fast gebyr på 1660 kroner per lån. Derudover varierer bidragssatserne alt afhængig af lånetype og realkreditinstitut. Du kan få et overblik over de forskellige realkreditinstitutters bidragssatser her. På baggrund af forskellen i bidragssatser, kan det for mange godt betale sig at skifte realkreditinstitut, men det gælder om at have timingen i orden. Omlægger du for eksempel dit eksisterende F5-lån til et nyt F5-lån et år efter refinansiering, og lyder dit lånebeløb på to millioner kroner, viser beregninger fra Mybanker, at de samlede omkostninger sniger sig op på mellem 22.000- 24.000 kroner afhængig af realkreditinstitut. Kan du vente til du har refinansiering, er beløbet derimod på mellem 8.000-12.000 kroner.

Mybanker artikler

Der er forskellige typer realkreditlån på markedet, så når du skal vælge, hvilket realkreditlån, du skal optage, er der flere ting, du bør være opmærksom på. I vores artikelunivers, som du finder i bjælken i toppen af siden, kan du finde svar på alt inden for realkredit, realkredit renteudvikling og hvordan du skal forholde dig til de forskellige låntyper for at få det bedste og billigste realkreditlån.