#231705
morsdreng

Du har ikke oplyst om I begge stadig bor i huset.

Kan man undgå en tvangsauktion, f.eks. ved at betale terminerne efter forfald men inden tvangsauktionen får man tid mere tid til at forsøge salg i fri handel. Men om man får noget ud af det afhænger af om det lykkes at sælge huset. Lykkes det ikke, har man ikke fået meget for pengene.

Når parterne går fra hinanden fraflytter begge ofte huset, som så står tomt indtil tvangsauktionen afholdes mange måneder senere. I den situation er det bedre at en eller begge bliver boende og bruger det man skulle have betalt i terminer eller ydelse på banklån til opsparing af beløb til indskud i en lejlighed. Banken vil på grund af dens dårligere prioritetsstilling end kreditforeningen ikke sætte huset på auktion.

Betaler man ikke ejd.skat og forsikring kan det også føre til tvangsauktion, men det har næppe betydning, når terminerne ikke betales. Manglende betaling af el, vand og fjernvarme kan føre til at forsyningerne afbrydes. Det vigtigste er at have til dagen og vejen, har man ikke det må man skaffe sig det ved at undlade betalingen, også selv om det ikke er en optimal eller blivende løsning.

Ud fra dine oplysninger kan jeg ikke svare dig nærmere. Men en udskydelse af auktionen er forudsætningen for salg i fri handel og dermed for begrænsningen af jeres tab/underskud. Et stop for betaling vil få den modsatte virkning. Valget afhænger derfor af jeres økonomiske muligheder.