#231688
Safoti

Salg af Banklån
Salg af banklån til Inkasso er ikke lovligt, medmindre kundens oplysninger har været i fogedretten eller skifteretten, INDEN lånet er solgt. så det vigtigste for dig, som bankkunde er at bevise, at lånet er solgt, inden de sendte dig i fogedretten. og herefter skal du kun forholde dig, til lovgivningen på området.

Love som omhandler Salg af Banklån.

Lov om Finansiel Virksomhed §117 stk. 1
Datatilsynets Databeskyttelsesforordningen.

Det drejer sig om, videregivelse af fortrolige oplysninger, som ikke er lovlig, og begge love går ind over hinanden.

Kendelser jeg refererer til er

Erhvervsankenævnets Kendelse af 18.februar 2005 ( j. nr 03-235.101)
som man også refererer til i loven. Lov om Finansiel Virksomhed.

Det faktum, at dit banklån er solgt til en bank i udlandet, er ikke noget at du skal være bekymret om, idet det ikke er lovligt at sælge et Dansk Banklån, til en udenlandsk bank lånet er stadig Dansk, grunden til at det stadig er dansk er, at klagemulighederne forringes, og så er lånet ikke underlagt finanstilsynet, derfor kan den ikke sælges. Banken kan godt have udenlandske ejere, men det er en anden sag.

Hvis du får et brev fra et inkasso Firma, som påstår, at de har købt banklånet, så bed om en udtalelse fra Finanstilsynet, om salget er godkendt af dem. for uden en godkendelse fra dem, er der ikke sket et salg. og bliver du kaldt i retten ang. lånet nægter du selvfølgelig at du skylder inkasso firmaet noget. og sørg for at have kendelse og loven med.