#231437
morsdreng

Niels, hvordan kan du dog tro, at du kan få brugbare og kvalificerede råd fra anonyme personer på et debatforum?

Skatteregler m.v. er dine mindste problemer.

At låne 500.000 kr. ud til en vens køb af andelsbolig, når du selv oplyser, at den pågældende ikke selv har råd til at købe boligen, er ikke smart, og det er endda meget pænt sagt.

At låne penge ud til venner er normalt en dårlig ide som kun kan frarådes. Du kan risikere at miste både dine penge og dit venskab.

Rente forældes efter 3 år. Ved et salg om 10 år kan du derfor kun kræve betaling af den uforældede rente for de seneste 3 år. Hvordan vil du løse det problem?

Skal dit udlån forrentes med en årlig rente på 2%, skal du om 10 år have betalt ca. 610.000 kr. Men det kan du IKKE få, da renten forældes efter 3 år.

I øvrigt vil du først når andelsboligen sælges finde ud af, om du får forrentet og tilbagebetalt dit udlån

Mister du dit udlån helt eller delvis, er en den rente på 0,8%, som du kan opnå i dag ved at indsætte beløbet i et pengeinstitut et langt bedre alternativ.

Hvis man vil låne penge ud privat, skal man naturligvis have det formelle og det juridiske i orden. Det betyder at din nuværende ven skal underskrive et gældsbrev indeholdende de lånevilkår som i er blevet enige om og stille sikkerhed i form af pant i andelsboligen.

Søg råd hos professionelle rådgiver – og ikke her.