Forside Fora Bolig og realkredit Andelsboliglån Andelsboliglån

#231393
morsdreng

Da du selv oplyser, at du er uden erfaring indenfor andelsboligkøb bør du søge sagkyndig rådgivning INDEN du køber en andelsbolig med henblik på udlejning.

En andelsbolig afviger væsentligt fra f.eks. et parcelhus, da den er omfattet af sin egen lov, som bl.a. har regler om fastsættelse af maksimal prisen for en andelsbolig og om nedsættelse af prisen, hvis denne er for høj. I værste fald kan du risikere, at have købt andelsboligen til en pris, som du ikke vil kunne få igen ved et kommende videresalg og have overskredet fristen for hvornår du skal fremsætte krav overfor din sælger om nedsættelse af din købspris. Om du i det hele taget må udleje din andelsbolig, vil fremgå af foreningens vedtægter. Når boligen sælges, skal du sandsynligvis betale ejendomsavance skat.

Når du køber en andel bliver du medlem af andelsboligforeningen med ret til at bebo en lejlighed og pligt til at overholde og følge vedtægternes bestemmelser. Det er derfor afgørende, at du har sat dig ind i vedtægterne og at foreningen som du bliver medlem af er velfungerende med en aktiv bestyrelse og en sund økonomi, hvor man løbende får lagt penge til side til vedligeholdelse af ejendommen.

Hvor du skal optage andelsboliglånet og hvilken rente som du skal betale på dette er derfor kun en mindre del af de mange forhold som bør afklares INDEM du køber andelsbolig.

Du kan på advokatnøglen.dk finde advokater i nærhede af dig med kendskab til andelsboliger.