Forside Fora Bolig og realkredit Hvordan kommer jeg nemmest af med mit banklån Hvordan kommer jeg nemmest af med mit banklån

#230434
morsdreng

Det er alene kreditforeningen der bestemmer, hvem der skal vurdere en ejendom i forbindelse med en låneoptagelse. Reglerne fremgår af Værdiansættelsesbekendtgørelsen. Hvad du personligt måtte mene om vurderinge og hvilken udbudspris en lokal mægler måtte sætte på ejendommen, er kreditforeningen uvedkommende.

Glemt derfor alt om at påvirke kreditforeningens vurdering ved hjælp af alternative vurderinger fra diverse ejendomsmæglere.

Du har nu boet i huset i 10 år med et afdragsfrit realkreditlån som nu skal afdrages og har ikke som oprindeligt forudsat været i stand til at bringe boliglånet ud af verden, idet du fortsat skylder ca. ½-delen af det oprindelige lånebeløb. At det skyldes låneoptagelser til diverse forbedringer af huset og tilkøb af jord ændrer ikke på, at din nuværende situation er selvskabt.

Du kan kun få gæld bragt af vejen er ved betaling. At tro at du ved optagelse af yderligere gæld kan øge friværdien i huset og dermed få plads til at banklånet kan indfries via realkreditlånet er udtryk for en både usund og urealistisk tankegang.

Der er kun en vej frem. Knib ballerne sammen og begyndt at afdrage på din gæld i stedet for at stifte ny.

Kontakt kreditforeningen for at høre, om den vil medvirke til at omlægge dit nuværende realkreditlån til et nyt 30 årigt lån – med eller uden afdragsfri periode. Alternativet er, at dit nuværende realkreditlån skal afdrages over de kommende 20 år – kan du det?