#230422
morsdreng

Reglerne for renteændring fremgår af Pengeinstituttets generelle vilkår/alm. forretningsbetingelser eller af dets almindelige bestemmelser for lån og kreditter og kan derfor variere fra bank til bank.

I visse situationer kan renten ændres UDEN varsel, mens det i andre tilfælde kræver et varsel på typisk 1 måned til op til 6 måneder for realkreditlignende lån.

Er der mere end 1 debitor på et lån – hvilket er tilfældet her – kan lånedokumentet indeholde fuldmagt til at een af debiotorerne kan modtage underregninger fra banken på de andre debitorers vegne.

Det tyder derfor på, at banken har ændres renten med et varsel og at din ex. kæreste og meddebitor har modtaget dette også på dine vegne.

Du kan undersøge bankens bestemmelser og finde ud af med hvilket varsel den kan forhøje renten. Dernæst skal du gennemlæse lånedo- kumenterne, for at konstatere, om du har givet din ex-kæreste og meddebitor fuldmagt til at modtage underretninger fra banken på begges vegne. Er dette tilfædet er der intet at komme efter.

At skifte bank kræver at både du og din meddebitor/ex-kæreste er enige herom, og at I kan finde en bank som vil overtage lånet,