#230224
morsdreng

At et pengeinstitut overtager en betalingsgaranti som et andet institut allerede har stillet er muligt – men lettere besværligt. Garantkreditor/ byggefirmaet skal modtage en ny bankgaranti som er 100% identisk med den allerede stillede og denne garanti skal det nye institut være villig til at stille. Som allerede oplyst forudsætter det også, at det nye institut vil medvirke til finansieringen af det samlede projekt med bank- og realkreditlån. Når byggefirmaet har modtaget – og godkendt – garantien fra det nye pengeinstitut, skal den tidligere garanti returneres til den bank som har stillet den. Først herefter kan garantien udgå, da bankers garantiprovision ofte beregnes pr. kvartal kan man derfor risikere i en periode at skulle betale provision for 2 garantier. At det et nyt PI vil stille en garanti på flere millioner for kun 3 tkr. er langt fra sikkert for det er langt under ”normalprisen”.

Du er i gang med at købe byggegrund og opføre hus til en samlet pris på sandsynligvis flere millioner kroner, men alligevel fokuserer du på en garantiprovision på kun 3.000 kr. og på at indhente tilbud fra flere forskellige banker, som du har urealistiske planer om at spille ud mod hinanden for at få så billig en finansiering som mulig, selv om du allerede har tilsagn om finansiering af projektet fra dit nuværende penge-institut. Husk på, at ”en fugl i hånden er bedre end 10 på taget”

Se på den finansiering som Nordea tilbyde, herunder renten på bankfinansieringen og overvej herefter, hvor meget du evt. vil kunne spare ved at vælge en anden kreditforening og på en bankfinansieringen i andet pengeinstitut.

Hvis jeg var dig, ville jeg i stedet bruge mine kræfter på at søge professionel og juridisk rådgivning for det kan du IKKE få på dette forum. De problemer som du derved kan undgå, vil sandsynligvis give langt større “besparelser” end at shoppe på bankmarkedet. I øvrigt vil en boligad-vokat også kunne rådgive dig på finansieringsområdet.