#230136
thsv

THN: Nej, der kan ikke blive tale om et RK-lån på 1,5 mill. i en bolig til 1,595 mill, der må maks. belånes med 80% og resten som banklån, så meget dårlig vejledning der.

De 80% er så 1,276 mill. som kontantværdi og så bliver der et banklån på 229.000 kr (måske lidt mindre hvis der kan overføres 1,5% stempel til RK). Det er her vigtigt at huske omk. til belåningen, som kan beløbe sig over 40.000 kr i alt, hvis der ikke kan overføres stempel fra eksisterende belåning, hvis sælger f.eks. er gældsfri.

Afdragsfrit fastforrentet lån bliver simpelthen for dyrt i adm.bidrag og den højere restgæld i forhold til de relativt beskedne afdrag man sparer i starten.

Billånet skal I blot afdrage som aftalt, men ydelsen er pæn høj, så den spærrer for mere end gældens værdi, men på den 2. side skal I jo nok have en ny bil når lånet er betalt, så rimeligt nok at lade det beløb indgå i budgettet.

Gælden til skat: De 1.000 kr om måneden modsvarer ca. nettoydelsen på 250.000 kr som realkreditlån

Det ville selvfølgelig være ideelt, at du havde afdraget den skattegæld, men nu er den der og I vil altså spare en del på at undgå tillæg i adm.bidrag på ca. 1,3 mill. på over 0,3% ved det afdragsfri lån.
Så hvis jeres bankgæld kan være til omkring 5% i rente vil I spare ganske mange penge ved at afdrage på begge lån sideløbende.
Umiddelbart er ydelsen på 7.000 kr brutto om måneden, men I kan med fordel hæve til 8.400 kr, så banklånet afdrages på 10 år.
I vil samlet få ca. 1.000 kr mere udbetalt om måneden pga. gælden i huset, men herfra skal så trækkes husets ejd.værdiskat, som måske er op mod samme beløb.
Husk også at afsætte penge til løbende vedligehold.
Jeres indkomst er fin, men din historik med skattegælden er et voldsomt minus.

Selv hvis renten er 8% på skattegælden er det kun omkring de 10.000 kr i renter på 48.000 kr, men så tager det 58 måneder at afdrage, hvilket ikke helt passer med oplysningen om at der er færdigafdraget i 2018.
Realtivt beskedent beløb at lave krumspring for, når der allerede er en fornuftig aftale på plads for at afdrage skattegælden.