Forside Fora Privatøkonomi Spar Nord Stjerneinvest. Spar Nord Stjerneinvest.

#229798
Krisser

Hvis ÅOP rent faktisk er to, og afkastet rent faktisk har været mellem fire og seks procent, så er din investering også steget i værdi.

Der er flere muligheder for hvorfor din investering ikke er steget:
* ÅOP er højere. Dette er ikke så sandsynligt. To procent virker som et realistisk niveau.
* Afkastet er lavere. Det afkast du oplyser, kan være det årlige afkast for 2015, 2016 og 2017. Du oplyser, at du har startet din investering i 2015. Et samlet, positivt afkast i 2015 kan derfor godt for dig have været et negativt afkast i 2015, hvis aktierne er falder i den del af 2015 hvor du har investeret. Dette var for eksempel globalt tilfældet for perioden maj til december 2015.
* Investeringen er udbyttebetalende, og du har valgt ikke at få udbytterne geninvesteret. Herved har du fået en gevinst, uden af værdien nødvendigvis er steget.

Der kan også være andre muligheder. Alt sammen er dog gæt, da vi som nævnt ikke har forudsætningerne for at kunne svare. Det virker useriøst hvis din bank ikke gider gennemgå de faktiske forhold, men der er ikke belæg for at konkludere at de snyder dig.

Om der er en bedre investering kommer helt an på dine forudsætninger, såsom risikovillighed, tidshorisont, ønsket deltagelsesniveau, med mere. Den bedste investering nu, ved du først hvad er i fremtiden.