#229647
thsv

Hej Mette

Mon ikke banken vil hjælpe jer lidt, så de trods alt får deres penge.

Hvad er renten på jeres nuværende gæld?

Hvis I fremover kommer til at sidde med et 2% obl. lån på 400.000 og et banklån på ca. 210.000 til 5-10% over 10 år bør det medføre en ydelse I bør kunne klare.

Vi var ude for lidt det samme ved vores køb i 2005, finansieret via Skandiabanken og oplevede at tillægget på lånet blev hævet voldsomt efter at Eik bank overtog banken og vi skiftede til sidst til Nordea til et tillæg langt lavere end der tilbydes i dag.
Vi havde dog kun omkring 40% gæld af købsprisen og vel nærmere omkring de 30% i forhold til den maksimale pris boligen nåede på toppen.

Det lyder som om I har haft noget afdragsfrihed i de 10 år, da jeres gæld som minimum burde være nedbragt til 80% af købesummen efter de 10 år. Alternativt at I betaler en høj rente, så afdragene er meget små i starten.

Ved jeres relativt beskedne gæld er renten for øvrigt ikke så afgørende, det er vigtigst at få etableret en aftale om at få nedbragt gælden, så den er maksimalt 80% af den nuværende værdi af boligen, som let kan være endog meget svær at sælge, når den åbenlyst ligger i et yderområde.

De 18 år uden problemer i samme bank bør bestemt få dem til at hjælpe jer, men ikke sikkert at de ser jer som gode kunder, med en gæld på op mod 120% af aktivets værdi.
Har I anden gæld end i boligen?