Forside Fora Bolig og realkredit Udregning af maanedlig ydelse – bankernes ydelse er konsekvent höjere end mine egne beregninger Udregning af maanedlig ydelse – bankernes ydelse er konsekvent höjere end mine egne beregninger

#229636
peter holm larsen

Der er rigtig mange der resonerer ligesom dig – ved ikke hvor mange jeg har haft der har spurgt om det samme – det er det gode/dårlige ved man i dag med et sluptak kan efterregne ydelsen på et lån på lommeregner eller pc.

Men det er faktisk helt samme måde realkreditinstituttet beregner stort set – nogle gange er det dog, således at den første og/ellers sidste ydelse på lånet ikke er fuldstændig identisk med de øvrige ydelser på lånet øvrige 128 terminer. Derfor kan du rent faktisk konstatere små differencer mellem en eksakt beregning og den ydelse pr. md. du får oplyst – men det løses så præcis i den sidste termin.

Bemærk dog at flere realkreditinstitutter har en vis minimumsbidrag pr. år – så når du kommer under et vis størrelse lån, stiger bidraget i % så at sige – fx. fordig det mindst udgør 800 kr. årligt.