Forside Fora Bolig og realkredit Skal man afdrage eller sætte penge ind på en opsparing? Skal man afdrage eller sætte penge ind på en opsparing?

#228998
René Poulsen (3)

Man må jo ikke reklamere her på siden, så derfor vil jeg omtale – – – – – – -modellen uden at sætte rette navn på.
Det er muligt at kombinere et fastforrentet lån med afdrag og en prioritetskredit, hvor renten er den samme som rente- og bidragssats på realkreditlånet. Kreditten kan bruges til at finansiere afdrag på realkreditlånet, hvis man ønsker det. Man har altså fleksible afdrag på lånet. Man kan også indbetale afdragene på en indlånskonto, som du efterspørger. Her tilbyder vores bank en konto, hvor renten er 0,25 % lavere end renten på kreditten. Det koster altså et rentetab på 250 kroner om året pr. 100.000 kroner, som står på kontoen.
Der er store 2 fordele ved – – – – – – -modellen. Man sparer bidragstillægget for afdragsfrihed og man slipper for den dårligere kurs på lån uden afdrag.
Prioritetskreditten har fast rente i de 5 år den løber ad gangen.
Man kan lave – – – – – – -modellen med alle fastforrentede lån 10-15-20 og 30 år og renten på prioritetskreditten følger renten på alle, altså 0,5 % + bidrag, 1% plus bidrag, 1,5 % plus bidrag og 2% plus bidrag.