#228562
morsdreng

Kudos -det reelle problem ligger hos dig selv og ingen andre steder.

Du vil oprette en eller flere basale indlånskonti for at sprede din risiko for tab hvis banken måtte gå konkurs. Jeg har tidligere oplyst dig om, at banker kun har pligt at oprette 1. basal indlånskonto til en kunde og at begrundelsen herfor er, at borgere skal kunne få en konto til deres offentlige ydelser m.m. som kun kan indsættes på en såkaldt nem-konto i et PI.

Du har også tidligere fået oplyst, at du i stedet for at forsøge at oprette yderligere basale indlånskonti i andre banker, kan indsætte beløb på såkaldte højrentekonto/opsparingskonto i et andre PI, og at dette i modsætning til en basale konto ville give dig rente.

Men det vil du ikke, fordi du ikke er interesseret i rente og tror, at indskud på højrentekonti altid er omfattet af bindingsperioder, hvilket slet ikke er tilfældet.

Når du ikke er interesseret i rente, nytter det ikke noget at anbefale dig at indfri eller nedbringe din gæld, hviket næsten altid vil give en større rentebesparelsen end den alternative rente du kan opnå af indfrielsesbeløbet.

I modsætning til hvad du giver udtryk for i din tråd, er en person med et indestående på en bankkonto der overstiger modværdien af 300.000 EUR fritstillet til at åbne 3 forskellige konti i 3 forskellige banker for at beskytte sine midler, blot kan dette ikke ske i form af flere basale indlånskonto end den personen allerede har oprettet. Så hvad er dit problem?

Du kan er umuligt at hjælpe.