#228354
morsdreng

At ikke eksisterende rente – som også vil gælde for en hvilken som helst anden konto i et PI – og de evt. omkostninger ved oprettelsen af kontoen kan være argumenter imod oprettelse af en kreditorbeskyttet konto er helt uden i hampen.

Få oprettet kontoen så indeståendet bliver kreditorbeskyttet, de eventuelle omkostninger eller ulemper herved, er en lav pris at betale for kreditorbeskyttelsen. En anden fordel vil være, at et kreditorbeskyttet indestående IKKE tæller med til den formue, som du først skal have brugt inden du vil kunne få en evt. kontanthjælp.

Bruger du af indeståendet på den kreditorbeskyttede konto til køb af større aktiver, som f.eks. hus, bil, mc, båd og lignende, vil de købte aktiver også være opfattet af kreditorbeskyttelsen. Den mulighed går du også glip af, hvis din erstatning slet ikke indgår på en kreditorbeskyttet konto

Når pengene er indgået på den beskyttede konto kan du evt. aftale med banken, at en del eller hele indeståendet anvendes til køb af værdipapirer som f.eks. aktier, som skal opbevares i et kreditorbeskyttet depot.

Der er kun een ting som er værre end ikke at oprette en kreditorbeskyttet konto – det er at fraråde dig det.