#228278
morsdreng

Et pengeinstitut har tavshedspligt og må derfor under ingen omstændigheder afgive oplysninger om dets kunder til andre. Eneste undtagelser er soliditets-oplysninger, som for private kunders vedkommende kun må dreje sig om kaution og om indberetning til RKI/Experian som først må ske, når kunden har været i fogedretten. Alt andet kræver en dommerkendelse.

MEN der findes Kreditstatus som er baseret på, at en låntager ved optagelse af et lån giver tilladelse til, at han må registreres hos Kredit-status, mens en lånsøger i sin ansøgning giver tilladelse til at der må søges på ham hos kreditstatus. Det hele er baseret på kundens tilladelse, og falder dermed udenfor den alm. tavshedspligt. Medlemmerne af Kreditstatus er finansieringsselskaber, ydere af kviklån m.m. og ikke almindelige danske PI. Enhver kan på internettet se, hvilke institutter der er tilsluttet Kreditstatus.

Til Trådstarter. Få styr på de faktsiek oplysninger. Hvornår er den gæld som familiemedlemmer nu afvikler stiftet? Hvornår fik han gældssanering? og få derefter en kopi af kendelsen, så du kan kontrollere, om betingelserne for gældssaneringen er opfyldt.