#228250
morsdreng

Dit spørgsmål kan IKKE besvares, dertil mangler der alt for mange oplysninger.

Det er ikke kun spørgsmålet, om lejeindtægten kan dække dine udgifter på huset, den skal også svare til markedslejen for et tilsvarende hus/lejemål i området. Hvis dette ikke er tilfældet kan det betyde, at enten du eller dine forældre får problemer med SKAT.

Når dine udgifter til huset udgør 74,.000 kr. + 16.000 kr. = 90.000 kr. er en mdl. lejeindtægt på 6.500 – 8.000 kr. slet ikke nok til at dække dine udgifter, som også skal indeholde vedligeholdelse og beskatning af lejeindtægten.

Start med at finde ud af, om du i det hele taget kan finansiere et huskøb til 1,4 millioner, når huset skal udlejes. Kreditforeningens og bankens sikkerhed i huset vil have en langt mindre værdi når huset er udlejet, end hvis det havde været beboet af dig/ejeren.

Kan du få finansieret købet af huset, bør du kontakte en revisor og få ham til at opstille regnestykket for dig. Du skal alligevel bruge hans hjælp i forbindelse med din årlige aflæggelse af regnskab vedrørende udlejningsejendommen. Han vil også kunne fortælle dig, at du skal betale ejendomsavancebeskatning af din eventuelle fortjeneste ved salg af udlejningsejendommen, vejlede dig om beskatningsformen og øvrigt give dig tiltrængt rådgivning på området.