#227554
morsdreng

Uanset om man skal låne til køb af bolig og/eller til renovering/modernisering/tilbygning af samme, skal man være i stand til at betale udgifterne vedrørende huset, sine øvrige faste udgifter og fortsat have et tilstrækkeligt rådighedsbeløb, som til 2 voksne personer ligger på mellem 8.500 -10.000 kr. månedligt, jfr. Finanstilsynets og de fleste bankers retningslinjer. Med et deltidsjob og en løn som håndværker- lærling vil I først kunne lægge et realistisk budget når du efter din færdiguddannelse har fået fast job og långiver vil sandsynligvis foretrække, at I begge har fuldtidsjob.

Du oplyser INTET om hvorvidt I allerede bor på Ærø eller vil flytte dertil og påregner begge at kunne få heltidsjob på øen. Hvis dette ikke er tilfældet, bliver det svært at lægge et realistisk budget og dermed også at kunne låne.

Erfaringsmæssigt bliver om- og/eller tilbygninger altid dyrere end påregnet og da byggeriet skal finansieres af banken, enten direkte med et byggelån eller med forhåndslån hjemtaget med bankens garanti, er det reelt bankens risiko, om I er i stand til at fuldføre budget og til den påtænkte pris. Dette vil jeres eksisterende bank nok lettere kunne vurdere end et nyt PI, som slet ikke kender jer endnu.

Der er ingen på dette debatforum eller andre steder som kan udpege banker for jer som har en lempeligere kreditvurdering end andre og som derfor er lettere at låne hos.