Forside Fora Bolig og realkredit Bank til ældre ægtepar med gæld Bank til ældre ægtepar med gæld

#227426
morsdreng

At du påstår at husene kan sælges for 5.9 million, mens den samlede gæld udgør næsten 3 millioner hjælper intet, når ejernes eneste indkomst er folkepension og gælden derfor iflg. Finanstilsynets tommelfingerregel kun på udgøre ca. kun 900-1.000 tkr. mens de i dag skylder næsten 3 millioner væk.

En påstået lav belåningsgrad hjælper intet som helst, når ejerne ikke engang kan forrente og afvikle den allerede optagne gæld.

De nedsparringslån som bankerne har tilbudt og måske stadig tilbyder opererer med en lav belåningsgrad, da bankerne naturligt nok ikke ønsker at overtage risikoen for prisfald og svært sælgelige ejendomme.

Der er ikke andet at gøre, end at sælge hus nr. 2 og sommerhuset og dermed nedbringe den samlede gæld. Når den eneste indkomst er folkepension, kan det blive svært nok at afvikle gælden i hus nr. 1, MEDMINDRE friværdien fra de 2 solgte huse kan nedbringe gælden væsentligt.

Kan sommerhuset og hus nr. 2 sælges for de af dig oplyste priser, og skal der afsættes beløb til prisnedslag og omkostninger, vil gælden i hus nr. 1 i bedste fald kunne indfries med et efterfølgende mindre overskud. Det må dine “klienter” klare sig for, for med en indkomst bestående af kun folkepension er deres kreditværdighed ikke stor.

Sådan ligger landet, om du kan lide svaret eller ikke.