Forside Fora Privatøkonomi Ny bank, men hvilken? Ny bank, men hvilken?

#227366
morsdreng

Glemt det, når din nuværende bank som kender dig, ikke vil medvirke, er sandsynligheden for at en anden bank vil overtage din nuværende bankgæld og indfri din øvrige gæld på sammenlagt ca. 100 tkr., herunder også gælden som du er blevet anmeldt til RKI for ikke stor.

Ingen på dette forum kan udpege pengeinstitutter for dig, hvis kreditpolitik og kreditvurdering af kunderne er under norm.

Hvorfor vil du i øvrigt skifte bank? Med de 3.500 kr. som du oplyser at kunne afse til betaling af gæld, kan du selv ved en årlig rente på 25%
afvikle og forrente 50.000 kr. over kun 1½ år. Betaler du kun 2.000 kr. pr. måned, tager det ca. 3 år at afvikle de 50.000 kr.

Renten er prisen for penge og rentens størrelse er bl.a. afpasset efter kreditors risiko ved at yde dig lånet. En indberetning til RKI fortæller, at du ikke har overholdt de forpligtelser som du allerede har indgået, og derfor vil ingen kreditor anse et udlån til dig som værende uden risiko, og slet ikke når vi taler om et samlet lån på ca. 100.000 kr.. At den nye långiver får rente af sit udlån til dig er IKKE noget argument for at denne skal indfri/overtage de lle dyre lån som du har optaget andre steder.

Begynd at afvikle den dyre gæld som du har udenfor din nuværende bank. Når gælden vedr. RKI er indfriet, bliver din registrering slettet og så kan du forsøge om du kan skifte bank til den tid. Men henset til den korte tid det vil tage at afvikle din ”dyre” gæld, kan jeg ikke se noget voldsomt behov for at du skal skifte bank her og nu.