#226834
morsdreng

Værdipapirer noteres i Værdipapircentralen. Det er dog ikke personen selv der kan oprette en konto i Værdipapircentralen, det kan kun ske via et Pengeinstitut og visse andre. Derfor skal modtageren af aktierne først kontakte sit egen PI for at få oprettet et depot, hvori aktierne senere kan indlægges.

Når nummeret på dette depot kendes, skal det oplyses til det PI som skal sende/overføre aktierne til den nye ejer, som derefter kan overføre det aftalte antal aktier til det nye depot. Værdipapircentralen vil orientere både afsender og modtager af aktierne om overførselen.

At det modtagne PI skulle være i stand til at overføre aktier fra en anden persons konto i værdipapircentralen oprette via et andet PI, lyder meget usandsynligt. Det vil svare til, at en PI kan overføre værdipapirer eller for den sags skyld penge fra din eller min konti i enten værdipa-pircentralen eller i et PI – og det kan man som bekendt ikke.

Naturligvis kan aktie ejerens bank overføre aktier til sønnens depot oprettet i et andet PI – men først når der er oprettet et depot i sønnens bank og når nummeret på dette depot er oplyst. Ved den pågældende bankrådgiver ikke hvad man skal gøre, må der være andre i det pågældende PI som ved besked.