#226786
Martin5750

Jeg er ikke ekspert på området, men har selv gået (og går) med lignende overvejelser.

Min konklusion var, at såfremt at man betaler topskat så vil det være en stor fordel at indbetale ekstra på en rate pension. Den helt simple analyse er vel heller ikke særlig svær, du betaler 1-3% i rente i realkreditinstituttet og får 4-8% på pensionsopsparingen med lav beskatning (set over en lang årrække).

I vores tilfælde så valgte vi alligevel at lægge lån om og i stedet afdrage vores gæld langt hurtigere. Vi gik til det lidt ekstreme: et 10 års lån med fast rente til 1%. Rent mentalt er dét, det bedste vi nogensinde har gjort. Rent økonomisk er det ikke det smarteste. Men, det er en fornøjelse hver måned at gå ind og se, at gælden rent faktisk flytter sig, og at der nu kun er 7 år og 7 mdr. til man er gældfri :-). Jeg regner dog med, at når vi kommer ned omkring 40%’s vurderingen, så lægger vi nok om til et 30 årigt F1T lån (maks løbetid) og sparer mere op på en ratepension.

Kort sagt: Det afhænger fuldstændigt af din nuværende økonomiske situation, hvordan du tror fremtiden bliver og hvordan du rent mentalt er indrettet.

Måske en ide til et ny bank/realkreditprodukt…Et lån der gradvist foretager et skift mellem afdrag på gæld og opsparing på pension. Administrationsbidraget til realkreditinstituttet skulle så hurtigt bliver mindre fordi sikkerheden bliver større…Det sker nok ikke 🙂

Vh
Martin