#226112
Urtossen

“Nu er det jo ikke særlig svært at finde frem til det konkrete hus og ser man på økonomien ser det ærlig talt skræmmende ud:

Købt i 2007 for 3,1 mio. Belånt i dag med 3,4 mio. Realkreditlånet omlagt i 2016. Sagt med andre ord er der ikke afdraget en eneste krone på huset i de 10 år der er gået! Hvordan trådstarter forventer selv at kunne afdrage 300K på 3 år når han sammen med ex’en ikke har været i stand til at nedbringe gælden overhovedet på 10 år viser blot hvor utopisk projektet er.

Morsdreng har fuldstændig ret. Sælg huset og tag det uundgåelige tab der kommer. Ser man på de øvrige salg af ens rækkehuse ligger de højeste salgspriser i 2016 på 2,8-2,9 mio. Vi skal helt tilbage til 2010 for at finde samme størrelse hus solgt for 3,1 mio og før det 2007 – hvilket var trådstarters eget køb. Huset er en standardvare og køberne kan blot gå til en anden sag der er til salg og købe det billigere så miraklet med et salg til 3,1 mio kommer ikke til at ske foreløbig.”

Enig i at ved kig på tinglysning.dk , så virker vores hussalgsprojekt lidt “utopisk” 🙂 Der er dog afdraget på banklånet de sidste 10 år, og realkreditlånet var kollosal fejl 🙁 I TV2 programmet “Danskere på Tvang” betegnes dette lån som et “Rockerlån” og banken har måtte trække det udbudte lån tilbage pga en for høj risiko til private ( kategori RØD) Men det ændrer selvfølgelig ikke at min eks og jeg sagde ja tak da banken rådgav os til at tage det , og de mente bestemt at det var bedste bud den gang. Nu er missionen at minimere den restgæld som måtte stå tilbage efter salg .

Mine tanker om at beholde det lidt endnu , betegnes af flere herinde som “hensynsløst og egoistisk” Dette har jeg svært ved at gennemskue, da et par år med afdrag på det nye lån ( omkring 100.00,- ) pr år vil kunne undgå at vi skal gældsættes de næste 10-15 år til en rente på 15% med solidarisk hæftelse.
Uanset om jeg lander det nye job , så vil jeg kunne klare afdrag på begge lån alene, og min eks kan nøjes med at få halvdelen af det rentefradrag som er tilbage efter omlægningen 1.1.2017 ( står som hjemtaget 2016 på tinglysning.dk)

Hvor ligger det hensynsløse og egoistiske ????