#226090
morsdreng

Er det ikke slemt nok at I er blevet skilt? I ejer fortsat et hus sammen som betyder, at jeres økonomi er sammenflettet indtil du finder det passende at sælge huset. Det er normalt ikke særligt anbefalelsesværdigt og da slet ikke, når du er afhængig af betalinger fra din ex. for at kunne betale de løbende udgifter vedrørende huset. Selv hvis du kan “sidde i huset” uden økonomisk støtte fra din ex. er det ikke en god løsning. Så lang tid huset ikke er solgt og jeres økonomi derfor fortsat er sammenblandet, kan ingen af jer komme videre

Hvor lang tid tror du din ex. vil være med til at betale udgifterne til et hus som hun ikke længere bebor? Hvor lang tid vil du være alene om at betale samtlige udgifter vedrørende huset og kun få ½-delen af rentefradraget? Hvordan vil i forholde jer til evt. prisstigninger eller -fald på huset? Hvordan vil I kompensere for, at du i en periode har betalt alle udgifterne vedrørende huset? Hvornår er du villig til at sælge huse og til hvilken pris? Hvordan vi i internt opgøre den fælles gæld efter salg? Vil en af jer have et regreskrav imod den anden? og meget mere endnu.

Det bedste råd er, at få bragt en ende på “sammenblandingen” af jeres økonomiske forhold, når I nu har valgt at gå fra hinanden. Den mest enkle løsning vil være, at I sælger huset – eventuelt til dig – og starter på en frisk hver for sig og får en løsning på de ca. 300 tkr. som du forventer at gælden vil være efter et salg. Med det du oplyser omkring din økonomi, vil du være i stand til at afvikle en evt. manko efter salg over samme periode som det vil tage at nedbringe gælden i huset, mens din ex. som efter salg vil have hvad hun i dag betaler til huset til rådighed for afvikling af mankoen efter salg.

Dine planer er ren egoisme og tager på ingen måde hensyn til din ex., hvilket du utvivlsomt mener at kunne forsvare med hensynet til jeres datter. At et salg betyder gældssætning de næste 10-15 år harmonerer slet ikke med din oplysning om, at du kan nedbringe gælden i huset med 300 tkr. over kun 3 år. Din egoisme og urealistiske tilgang til sagen bekræftes af dit spørgsmål om bank og/eller din ex. kan tvinge dig til at sælge huset. Det vil de i yderste konsekvens kunne gøre, enten ved at banken opsiger lånet iht. sine alm. bestemmelser eller ved at din ex. kræver samejet om huset ophævet ved dom. Vil du virkeligt lade det komme så vidt?

Søg sagkyndig bistand – der har du virkelig brug for.