#226030
morsdreng

Når der er 2 debitorer på et lån indberetter kreditor, f.eks. bank eller kreditforening ½-delen af restgælden og ½-delen af renten på hver af de 2 debitorer. Da I begge hæfter solidarisk, hæfter den enkelte reelt for 2 x det indberettede beløb.

Retten til at fradrage rente følger hæftelsen, så hvis du vil have hele rentefradraget, svarende til den rente som du også betaler, skal du overtage HELE hæftelsen for gælden. Dette kan ske ved en bodeling hvor du overtager/køber huset eller ved at i indbyrdes aftaler, at det
alene er dig der i JERES INDBYRDES FORHOLD skal hæfte for gælden. Får I ikke panthavernes accept af, at det alene er dig der hæfter for deres tilgodehavende, vil I begge stadig hæfte solidarisk overfor kreditorerne.

Det er slemt nok at blive skilt og fortsat hæfte solidarisk overfor kreditorerne, men det er værre hvis din ex. fortsat hæfter overfor banken EFTER at du har overtaget huset og får det fulde rentefradrag. For dit vedkommende kan prisen for at få det fulde rentefradrag være, at du ikke kan afkræve din ex. hendes andel af den fælles gæld som du har været alene om at betale. Er det fulde rentefradrag tilstrækkelig kompensation herfor?

Du bør søge professionel rådgivning for at få belyst og få forklaret hvad konsekvensen vil være af at i indgår en aftale som betyder, at du får det fulde rentefradrag. Salg af huset til 3. mand kunne være en enklere løsning