#226006
morsdreng

At tro at en bank altid opfører sig ordentlig, og i overensstemmelse med god skik, og bl.a. ikke kan finde på at lyve, er naivt.

Jeg har selv afsløret en landsdækkende bank, hvor jeg oven i købet selv havde været ansat i:
at udbetale penge UDEN at kontohavers tilladelse forelå
at banken oven i købet bekræftede skriftligt, at dette kun skete til bankens samarbejdspartner og ikke til andre i samme branche
at den pågældende samarbejdspartner IKKE havde juridisk krav på betaling af beløbet, idet det IKKE forelå en underskrevet formidlingsaftale samt fordi man endnu ikke have indhentet og betalt for de oplysningerne som man krævede refunderet af kunden.
At en filialdirektør var ude af stand til at indse, at den uretmæssige hævning omgående skulle tilbageføres til kundens konto
At den pågældende ikke kun informerede – men misinformerede – bankens samarbejdspartner om indholdet af en fortrolige samtale.

Hvis man har fulgt med i pressen i de seneste år ved man, at bankerne ofte siger et og selv gør noget andet. At bankansætte kommer med forskellige begrundelser for at undgå at give kunden den rigtige forklaring på et afslag er ofte forekommende. Det ved enhver med kendskab til branchen.