Forside Fora Privatøkonomi ønsker at få et lån på trods af at jeg er registreret i rki. ønsker at få et lån på trods af at jeg er registreret i rki.

#225858
morsdreng

Der er flere væsentlige aspekter som mangler i de hidtidige svar.

1. Det moralsk og økonomisk uforsvarlige i at købe bil, når man i forvejen har gæld som man ikke kan betale, hvilket RKI-registreringen er et bevis på.

2. At købe aktiver mens man har en uafklaret gæld er uklogt for at sige det mildt. De kreditorer som du ikke betaler kan indbringe sagen for fogedretten og der foretage udlæg i bilen for efterfølgende at begære denne solgt på aktion og så er du af med den bil. Kan långiver bevise, at du ikke har til hensigt eller burde være klar over, at du ikke kan tilbagebetale lånet, kan det i værste fald være strafbart. Når man i praksis aldrig hører om dette, er det fordi en långiver ikke får noget økonomisk ud af at indgive en politianmeldelse.

Da du i det konkrete tilfælde ikke har til udbetalingen (20% minimums udbetaling ved køb med ejendomsforbehold) skal sælgeren finansiere den resterende del af bilens købesum ( 80%). Det har han med garanti ikke stor lyst til. at samme grund som oplyst ovenfor. Et evt. udlæg vil blot blive foretaget med prioritet efter ejendomsforbeholdet.

Brug de penge som du oplyser at du kan undvære til bilen til at få en ordning på dine økonomiske forhold.