#225714
EMB

Hej fru Jessen, det er faktisk virkelig sådan, at det koster Jyske bank – ligesom alle andre banker i Danmark og Europa – penge, når der er for store indeståender . Det skyldes Europæisk pengepolitik, Europæisk Centralbank, her er Danmark med. Europæisk Central Bank bruger minusrenter – fordi inflation er for lav!!! Meget kurios. Var der ikke noget om det i dansk TV?
http://nyheder.tv2.dk/erhverv/2016-11-24-jysk-sparekasse-lover-ingen-minusrenter-til-vores-kunder
eller kig på børsen.dk eller finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article9325270.ece
Men uanset, så er aktuel finanspolitik ikke en grund for at møde sine kunder på den måde, du oplevede.
Når der kommer politisk pres på Central banken forsvinder minusrenter igen.
P.t. betyder det jo ikke, at kunderne “koster for meget”, men at bankernes indtjening er en smule lavere. Og en bank vil gerne have gevinsten
for sig selv, men gerne dele med kunderne, når indtjeningen ikke er lige så høj som altid.

Hele overflytningen af almindelige konti må ikke koste noget, når man stopper sine bankaftaler grundet ændringer i aftaler.
Depot og ratepension (det skal jeg finde ud af for mig) omtales angående gebyr.
Jeg har tænkt mig, at bruge kommunal gratis retshjælp for at få advokatsyn, om flytning af hele engagement bør være gebyrfrit iht. de punkter fra Jyske banks meddelelse.
Men sjovt er det ikke, at skifte bank her og nu – lavede online oprettelse (som banken kalder for “ansøgning”), og der stilles mange spørgsmål , der er tæt ved overskidelse af personlig intimsfære og dataloven.