#225352
test

hej
hvis det er en pension du indbetaler via din arbejdesgiver kan du på din lønsedel se at den bliver trukket fra . Det burde se ca sådan her ud:

løn – pensionsbidrag – ATP + evt. fri telefon + evt beskatning af sundheds forsikring

Det er så grundlaget for beregning af Am bidrag og de der er holdent er din skattepligtige indkomst fra den arbejdsgiver.

Det er jo som det er og derfor kan man hverken se det indirekte skattefradrag du har fået for pensin indbetaling som en reduktion i din skattepligtige indtægt eller den misundelse skat jeg betaler for en fri telefon på årsopgørelsen.

For at svare direkte på din spørgsmål.

1) nej men det er der på typerne af pension “Fradrag” på indbetalingerne er der kun på ratepenson, ophørende livrente og livrente (husk også loftet på ophørende og rate). Hvis du betaler pengene ind uden om din arbejdsgiver skal du husk at kontrollere at de bliver oplyst til skat. Så vil de blive trukket fra i den slut skatte beregning og de bør også være med i din forskudopgørelse. Du skal dog være opmærksom på de forekellige pension typer. En aldres pension giver ikke skatte rabat på indbetlingen.

2) nej som sagt kan du ikke se fradraget da det sådan set når det køre via din arbejdsgiver ikke er et fradrag men en fritagelse for skat på pension indbetalings beløbet. Hvis du deler oplysninger om din løn og øvrige fradrag med din pension rådgiver kan denne hurtigt beregne hvor meget mere du kan indbetale for at komme under top skatte grænsen. Og hvis der stå i din “beregnede skat” at du betaler topskat så passer det nok bedre ind et eller andet forsøg på at regne baglæns på dine tal.

Personlig ved jeg ikke helt hvad forhold jeg skal ha til at jeg stadig betaler topskat på trods af grænsen er hævet 🙂