#225080
morsdreng

At tænke på at købe hus med en samlet gæld på næsten 500 tkr,, hvoraf de 140 tkr. er under inddrivelse af SKAT er IKKE smart -, for at sige det mildt.

Lige så snart SKAT finder ud af, at I har købt fast ejendom vil man foretage udlæg i huset. Det samme kan i faktisk allerede nu risikere at man gør i de opsparede 50 tkr. INGEN fornuftig bank vil finansiere et huskøb til personer som har uafklarede gældsforhold og det er jo netop tilfældet, når gælden til SKAT er under inddrivelse, I øvrigt kan SKAT foretage lønindeholdelse med deraf følgende lavere rådighedsbeløb til jer, hvilket er endnu en grund til at banken ikke vil medvirke

Jeres samlede årlige indkomst er på ca. 670 tkr, hvilket med en gældsfaktor på 3,5 – 4 betyder, at jeres samlede gæld maksimalt må være på mellem 2.345 -2.680 tkr. MEN jeres gæld INDEN i køber hus er allerede på ca. 500 tkr. eller 20% heraf.

Glemt det. Brug det opsparede beløb til at nedbringe skattegælden og få derefter skattegælden bragt helt ud af verdenen. Først når I ikke har anden gæld end studiegælden kan i begynde blot at tænke på at købe hus.