#224862
morsdreng

Du kan starte med at se på realkreditbelåningen af et sommerhus. Her er belånings-% p.t. 60%, men regeringen har planer om at forhøje grænsen til 75%. Det betyder kort sagt, at I såfremt I ønsker at undgå realkreditlån, selv skal komme med 1.200/650 tkr. hvis prisen er på 3 millioner og 1.400/875 tkr,. hvis prisen er på 3½ million. I begge tilfælde er handelsomkostningerne IKKE medregnet.

Ifølge en grov tommelfingerregel er grænsen for hvor stor en gæld man højst må have på 3,5 -4 gange årsindkomsten. Med baggrund i din oplysning om, at I begge har ca. 20 tkr. udbetalt om måneden efter skat, må den årlige bruttoindkomst ligge i hærheden af 335 tkr . eller 670 tkr. for jer begge. I så fald må jeres samlede gæld maksimalt være på 2,3 -2,7 millioner, lejeindtægten fra sommerhuset IKKE medregnet. Det svarer stort set til, at jeres samlede gæld efter køb af sommerhus ikke må være større end hvad i kan låne hos kreditforeningen.

I ovennævnte er der slet ikke taget hensyn til en lejeindtægt ved udlejning af sommerhuset. For det første er det ikke sikkert at huset kan udlejes alle de uger som sælger, mægler eller udlejningsbureauet påstår. For det andet skal i beskatte af lejeindtægten og der vil også være omkostninger til vedligeholdelse, revisor m.m. En beregning fra Nordea fra 2016 viser dog, at et sommerhus i gennemsnit skal være udlejet i 4 måneder om året for at kunne dække alle de faste udgifter.

Prøv at drøfte planerne med din/jeres bank. Der er ingen her på siden der skal låne jer pengene, så indlæggene og svarende på dette forum kan aldrig blive til andet og mere end talopstillinger uden reelt kendskab til jeres økonomiske forhold.