#224470
Sandbæk Finans

Hej thsv

Jeg regnede med afvikling af lånet.
Men for mig – og sikkert også Maria – tænker jeg at 25 kr. i forskel på 2 beregninger, der er fiktive, nok skal gå. Lad os bare lade den ligge.

Hvad gør du efter de 3 år, hvor du skal ud og finde penge til kreditforeningen for at holde dig under 60% grænsen?

Du kan vel stadig ikke sige noget om tidsperspektivet og et salg om f.eks. 3 år i dine beregninger?

Du mangler stadig at påvise det via nogle – gerne grove – beregninger. Men lad mig prøve selvom du bare skyder dem ned.

Hvis vi siger 530.000 – det har vi begge brugt, så den er vel ok? Lån nr. 2 kontra et prioritetslån til 1,97%. For nemheds skyld (undskyld igen), så ser vi bare på renteforskellen – og vi kalder bidraget en rente selvom den afregnes lidt anderledes end renten.
Så er det 2,25+0,87 kontra 1,97 = 1,15% i forskel.
1,15% af 530.000 kr. er 6.095 kr. – og lad os give Maria et fradrag på 30%, så giver det hende en nettoforskel på 4.266,50 kr. det første år. Jeg har denne gang ikke regnet med afvikling.
Kurstabet alene udgør over 15.000 kr. – dertil omkostninger til banken.

Med hensyn til Banknordiks kundeprogram, så forsøgte jeg med et lødigt spørgsmål spørge dig, om du var sikker. Jeg havde selv læst forretningsbetingelserne, men undrer mig at kreditforeningslånet ikke tæller med, når de alligevel får provisionen. Det eneste Banknordik ikke har fået er oprettelsesomkostningerne. Så mit spørgsmål er om “formidlet” betyder “oprettet” eller om det betyder at de har provisionsindtjeningen/samtykkeerklæringen.
Dit svar var at jeg ikke gider læse forretningsbetingelserne.

thsv – det er fint, du kritiserer mig – og jeg vil gerne overbevises om, at det utvetydigt er en fordel for Maria at betale så mange omkostninger for at spare noget rente i så få år.
Jeg giver dig med glæde ret, men jeg kan simpelthen ikke se den utvetydige fordel, hvor der ikke er indbygget større risiko end i dag, og hvor den korte tidshorisont er taget med i betragtning.

/Brian