#224458
Sandbæk Finans

Hej thsv

Når banken foreslår Maria at lave et samlet 0-78% lån nu, er det korrekte svar så ikke, at bidragssatsen bliver 1,23-ish?
Jeg skriver lige efter, at det nu alligevel ikke vil være at anbefale – og pt. heller ikke det Maria er i gang med.

Med hensyn til engagementet i Banknordik Premium – er du så helt sikker på at Totalkreditlånet skal være optaget i Banknordik for at kunne tælle med. Samtykkeerklæringen flytter indtjeningen. Jeg er lidt usikker på, om de så medregner det med en tredjedel.

Du skriver om et realkreditlån fra 0-60% over 30 år, hvor bidragssatsen er lav i alle år – ja, det er helt korrekt, men du anbefaler ikke at Maria laver lån 1 om, og Maria bliver ikke boende i 30 år.
Det nuværende lån 1 er ikke et 0-60% lån nu. Det er lavet som 0-80%. Og ja, det kan ændres ved refinansiering, men det ændrer ikke bidragssatsen uden en omlægning.

Kan vi være enige om, at hun har fast rente på lån 2 de næste 4 år, og hun får/har variabel rente de næste 4 år i banken?

Jeg synes du undgår tidshorisonten – og tværtimod vejleder omkring lange løbetider og besparelser på lang horisont – fremfor at se på hvad Maria har skrevet.

Maria:
Løsningen med at indfri lån 2 er bestemt ikke forkert, men du kan heller ikke vide om den er rigtig. Det vil først kunne ses, når du sælger og skal indfri lån. Har du fået en beregning, der viser hvor meget du sparer i renten? Umiddelbart er det vel 1,5% og ca. 1,1% om året før skat af ca. 2 x 530.000 kr. Det beløb (efter skat) skal du så gange med det antal år, du vil gætte på I bliver boende og trække omkostningerne for indfrielse og oprettelse fra – så finder du et beløb, som I måske sparer – det kommer an på udviklingen af renten på prioritetslånet. Dertil kan der måske være lidt ekstra besparelser, alt efter om det bliver oprettet som en kredit. Du burde i en beregningen også kunne se, hvor meget jeres gæld stiger af den manøvre.
Og du mister selvfølgelig også en smule af Totalkredits kundekroner, men det er ikke meget.

/Brian