#223964
TRF

Michael
Jeg er bare en af dem, som ikke glemmer hvem reddede Danske Bank under krisen, og jeg synes enligt, at den aldrig har udvist den ydmyghed, som dette burde have afstedkommet. Ovenstående er jo et eksempel på dette.

Jeg har tidligere haft en tråd her på MyBanker, hvor jeg forklarede, hvorfor jeg ville væk fra banken. Jeg forlod dengang – røg til Lån&Spar, men er nu “halvtids selvstændig”, og havde derfor brug for en bank, som var lidt mere erhverv rettet – og her var DB et rimeligt valg.

VI har ingen lån eller kassekreditter i banken, tilgengæld har vi to rimeligt solide børneopsparinger, og jeg har en opsparing kørende i banken, da jeg ved at jeg skal investerer i mit firma, inden for en overskuelig fremtid. Summa, sumarum…. Vi har en pæn pose penge stående i banken, som det frit kan udlåne til de trængende.
Den effektive rente vi har fået på det, er over en årrække under 1,5%.

Når vi så bliver “bonnet” , med 37 kr, for at have et overtræk på 5000 kr. i 6 timer, så er det en rente på ca. 20%.
Vel at mærke, overtræk på 1 konto ud af 8 konti, hvor af ingen af de andre har overtræk -og nemt ville kunne dække de 5000 kr – hvis banken som service fx. selv overførte dem.

Retorisk spørgsmål: Hvilke andre selvstændig erhvervsdrivende ville give 20% i strafferente til en velkendt god kunde, for at overskride betalingen med 6 timer 🙂

Jeg synes at det her lugter af pengemaskine. Det genererer helt sikkert penge til aktionærerne, og bestyrelsen – men var det ikke den form for grådighed, som bankens gode kunder kom til at bettale for under den sidste krise.