#223844
morsdreng

Du oplyser, at din andelslejlighed består af 2 lejligheder som du har lagt sammen. Det behøver absolut ikke at betyde, at den nuværende andelskrone kan opgøres som summen af andelskronen for de 2 tidligere lejligheder. Findes der i øvrigt lejligheder i foreningen svarende til din nu sammenlagte lejlighed? Hvis ikke, kan den oplyste andelskrone for din lejlighed være behæftet med usikkerhed.

Som du allerede har fået oplyst, kan værdien af den sammenlagte lejlighed være mindre end værdien af de 2 selvstændige lejligheder, hvilket – ved siden af de allerede oplyste mulige grunde – er den mest nærliggende forklaring på forskellen mellem bankens vurdering af din lejlighed og den oplyste andelskrone.

Jeg kan forsikre dig om, at Nordea er så fokuseret på salg og merudlån, at man er mere interesseret i at få en høj vurdering fra Danbolig med deraf følgende mulighed for merudlån, end man er i at kunne få en højere renteindtægt for den mindre del af din gæld som ligger udenfor 80% af vurderingen på din andelslejlighed.

At du lmener, at du kan få betaling “under bordet” for din lejlighed er både ulovligt og useriøst,.