#223776
Joebob

Hej!

Jeg remser lige min historie op igen i grove træk:

Min situation har ikke handlet om køb eller salg af bolig. Den har handlet om at få den lave rente som banken så fint skilter med. Jeg var i forvejen kunde hos Nordea, og jeg havde et lån på 6,3% for 80% og 9% for de sidste 20%.
Nordea var i mellemtiden begyndt at skilte med at man nu kunne belåne andelsboligen 100% til rente 3,6%, et lån som jeg naturligvis var interesseret i.
Andelskronen er ca. 1.150.000 DKK. Iflg administrator er prisnedslag få og meget små i foreningen, dvs de bliver oftest solgt til en pris på eller meget tæt på andelskronen, el. maxprisen som det også hedder.
Jeg havde på daværende tidspunkt brug for ca. 1.050.000 DKK, helst til rente 3,6%. Danbolig (ejet af Nordea) bliver sendt ud og vurderer boligen til at være 1.000.000 kr værd, således at jeg kun kunne låne 1.000.000 DKK til 3,6% og få resten 50.000 DKK på en kassekredit på 10%. Det er her min utilfredshed sætter ind. Hvordan kan man vurdere til boligen til at være DKK 150.000 mindre værd end den reelle markedspris ? På et rødglødende andelsboligmarked er det utopi at det ville være nødvendigt at sænke prisen så meget i forbindelse med et salg. Jeg fik efter hårde forhandlinger da også hele lånet til 3,6%, så boligen må jo være det værd alligevel, ellers havde de vel ikke gået med til det ?
Mit budskab er: Nordea gør hvad de kan for at fastholde dig i en høj rente. Den nålestribede ejendomsmægler skal få det hele til at virke overbevisende at store prisnedslag ville være sandsynlige. Går den så går den…
Der da sikkert intet ulovligt i denne fremgangsmåde, men havde der været en uvildig ejendomsmægler ude at vurdere boligen havde prisen sikkert været lig maxprisen…

Man skal kæmpe for en lav rente, det kan ofte betale sig!