#223430
peter holm larsen

Kære Thsv og Michael,

Teoretisk kan Michael jo ret, at en lejlighed der ikke kan sælges ikke har nogen værdi – under forudsætning af at lejligheden udbydes til kr. 0.

Men det er nok også mere teori end praksis. Og fordi en lejlighed er udlejet er den langt fra givet den er usælgelig – men prisen vil som hovedregel være lavere end hvis den ikke var udlejet.

Jeg har ligesom Thsv også kendskab til adskillige lejligheder der har været udlejet på tidsubestemte kontrakter og som er solgt til beløb der lå mellem 10-20% under handelværdien for hvis den ikke var udlejet – og det var bestemt ikke værdiløse ejendomme.

Michael tænkt dig følgende eksempel, som jeg håber kan overbevise dig. En lejer bor til leje i en lejlighed der har en værdi uden lejemål på 5 mio. kr. Sælger kontakter nu lejer og spørger om lejer vil opsige sit lejemål, hvilken han ikke er intresseret i trods en økonomisk kompesation (idet en sådan vil være skattepligtig for lejer).

Udlejer udbyder derfor nu ejendommen til salg for 4 mio. kr. Lejer har en i øvrigt sund økonomi, men har kun planer om at bebo lejemålet i 3 år mere. Kunne det tænkes at lejer kunne overveje at købe lejligheden og dermed blive ejer og så om 3 år sælge lejligheden med en forventet økonomisk gevinst på 1 mio. kr. eksklusive handelsomkostninger – eller tror du lejer vil tænke skidt pyt – den lodseddel vil jeg ikke købe- og så håbe på at lejer om 3 år kan bytte lejlighed med en anden lejer.

Så nej, udlejede lejligheder er langt fra værdiløse. Det er som Thsv skriver for udgangspunkt det rene ævl, og helt uden dokumentation i med virkeligheden. At så at sammenligne med Lolland, er kun at gøre historien endnu værre. Og selv ejendomme på Lolland har en pris.

Hvis du Michael kan finde en ejerbolig til en pris på 1 kr. eller lad os bare sige til under 1.000 kr. 🙂 ja kunne endda være venlig at sige 50.000 kr. så vil jeg gerne se eksemplet – og vel og mærke hvor prisen reelt er under 50.000 kr. og det ikke skyldes en fejl. Lad os se Michael, hvor nemt du får bevidst din påstand at – lad os sige ejendomme på Lolland er usælgelige og værdiløse 🙂

Tager man fejl – skal man som Thsv skriver være klar til at indrømme man har taget fejl 🙂