#223348
peter holm larsen

Er fantastisk at læse denne tråd – hvor der rådgives i blinde mere eller mindre. Og fantastisk at se at indlæg læses som vinden blæser. Husker selv flere af mine indlæg hvor flere debatører også notorisk overså jeg skrev “ca.” og så kritiserede at min beregning ikke var eksakt og dermed “forkert”

Du skal vælge et lån ud fra flere faktorer. Den evne til at modstå ændringer i fremtidig ydelse, din forventede ejertid, din risikovillighed for ændring i ydelsen.

Men kan overordnet se det sådan at långiver sætter renten på de forskellige løbetider ud fra långivers krav til forrentning og afkast. Dertil skal så lægges omkostninger for låntager. Da låneidgifterne ved de korte lån typiske er mindst 50 % eller mere højere end længere lån – taler det teoretisk for at korte lån er dyrere end lange.

Modsat vil en långiver også kræve et risikotillæg for at stille lange lån til rådighed.

Men at skrive det kan risikere at blive dyrt at komme ud af et F5 lån er nok tæt på at være en faktuel usandhed men dagens rentestruktur i mente. Men viser desværre mest om kvaliteten af indlæggene.

Mit bedste råd – find nogle du har tillid til har en god økonomisk viden om boliglån og tal din situation igemmem med denne – det er du meget bedre tjent med end at lytte til råd her og fra banken.