#223100
morsdreng

Jeg har aldrig hørt magen. Du har købt hus med afdragsfrit lån og mener nu, at der er bankens skyld, at ejendomsmarkedet har udviklet sig anderledes end man forventede for 10 år siden. Var ejendomspriserne i stedet steget, havde du nu “brystet dg med” hvor dygtig, smart og forudseende du var. Men nu er det gået anderledes.

Hvis der er nogen der har grund til ydmyghed er det så sandelig dig og din ex, for i ønsker at hun bliver frigivet som meddebitor mod indbetaling af en mindre del af gælden og at du kan få lov til at overtage huset som eneste debitor. Hvis du lægger ud overfor banken med den holdning som du giver udtryk for her, kan du glemme alt om den plan du skitserer, for så vil banken med garanti hverken frigive din ex. eller acceptere dig som enedebitor. I ønsker noget fra banken, og det opnår I kun med hatten i hånden og ikke med grundløse bebrejdelser.

Der findes kun 2 muligheder. Salg i fri handel eller at en af parterne overtager huset alene. Den sidste mulighed ser efterhånden til at være noget urealistisk.

Sælg huset. Tag tabet, Tør øjnene og se at komme videre. Hvis tabet bliver de 535 tkr. som du har beregnet, kan i hver for sig overveje en gældssanering eller komme ud af det solidariske ansvar ved at i hver indbetaler ½-delen af restgælden.

Tag konsekvensen af jeres skilsmisse og få også skilt jeres økonomi. Alt andet vil være uansvarligt i længden.