Forside Fora Bolig og realkredit Hussalg i forbindelse med skilsmisse ! Muligheder ? Hussalg i forbindelse med skilsmisse ! Muligheder ?

#223076
morsdreng

Det er slemt nok at blive skilt, men at økonomien fortsat er “sammenblandet” på uvis tid, må da gøre det ulige værre. Det er netop derfor at din ex. nu presser på for at få huset solgt. Hun vil kunne gennemtvinge et salg på tvangsauktion ved at stoppe sin deltagelse i betaling af husets driftsudgifter.

Den nuværende situation, hvor I begge fortsat hæfter, rentefradraget deles og I begge deltager i betalingen af udgifterne vedrørende huset er hverken hensigtsmæssigt eller en permanent løsning og kan kun accepteres, hvis og så længe det sker for at få tid til et salg i fri handel. Går der lang tid inden et salg i fri handel, må man begynde at overveje andre alternativer, f.eks. tvangsauktion, for man kan naturligvis ikke fortsat have sammenblandet økonomi 10 år efter at man blev skilt. Hvad skal der ske med rentefradraget? Hvordan skal prisfald eller -stigninger fordeles og meget mere?

De sædvanlige løsninger for at få afsluttet samejet, den sammenblandede økonomi og deling af rentefradraget er: 1) sælge huset med tab og få efterfølgende en aftale med banken om hvordan I afvikler mankoen 2) en af ejerne overtager ejendommen alene og den anden frigives som solidarisk meddebitor på kreditforenings- og banklån. Begge modeller kræver naturligvis panthavernes accept (Kreditforeningen og banken)

Når du har haft en boligøkonom til at hjælpe dig, må den pågældende også have oplyst dig, at en hvilken som helst løsning, herunder også den skitserede, kræver kreditforeningens og bankens accept. Har du det? Vil kreditforeningen belåne huset med et nyt 30 årigt lån alene med dig som debitor? og vil banken frigive din ex. som meddebitor på boliglånet mod at dette samtidigt nedbringes?

Det undrer mig, at du ikke har indhentet en mægler vurdering af ejendommen, da denne er selve udgangspunktet for opgørelsen af det tab som et salg i fri handel vil give og for salgsprisen i jeres eventuelle indbyrdes handel og er nødvendig for at kunne overbevise banken og kreditforeningen om konsekvensen af et salg i fri handel.