Forside Fora Bolig og realkredit Enlig forsørger – bygge nyt hus? Enlig forsørger – bygge nyt hus?

#222632
Giraffe

Tak for input.

Det er helt rart at høre at der er andre end mig, der har fået så tosset en ide 😉 (for mit vedkommende dig endnu kun på tanke-stadiet).

Jeg kan sagtens se pointen i dine råd og har selv tænkt tanken – især i forhold til størrelsen kombineret med pris. Min ide var dog at bygge et hus med tre værelser, så der i princippet er 1 værelse “for meget” i betragtning af at vi kun er 2 – så er der lidt at løbe på hvis man skulle møde en med barn (problemet vil selvfølgelig være der hvis man møder en med 2-3 børn men man kan jo ikke gardere sig mod alt) plus at huset (når det skal sælges) ville kunne fungere til singler/familier med 1-2 børn, som evt gerne ville bo lidt mindre for i stedet at have råd til flere andre ting (down-sizing skulle jo efter sigende være det nye sort?).

Mht beliggenhed så er “mit område” en by en by med +15.000 indbyggere, så helt lille er den ikke (der er masser af mindre byer omkring den, men det er ikke dem jeg overvejer – i hvert fald ikke pt).
Det nye her i byen er at de i et af nybygger-kvartererne har udstykket nogle mindre grunde på ca 600 m2, hvor de øvrige grunde typisk ligger på mellem 900-1100 m2, så det gør selvfølgelig prisen mere tilbærmelig (ca 350k og endda lidt mindre for nogen af dem).
Så selve området fejler ikke noget, men derfor vil der jo altid være folk der hellere vil have/har brug for +180 m2 + at nybyggerkvarterene jo aldrig ligger lige så centralt som de ældre huse, da der ganske enkelt ikke er byggegrunde i centrum.

Jeg vil fortsætte med at spare sammen og også tage en snak med banken når jeg er lidt tættere målet – så må vi se, hvad der er sket i forhold til renteudvikling, nybyg-priser, grund-priser mv i mellemtiden 🙂

Men tak igen for input