#222568
Michael

Jeg kan også sagtens se idéen i nybyg og jeg bor selv I et hus vi selv byggede i 2008. Det er præcis derfor jeg skriver, at du skal forvente at alting bliver dyrere end du regner med i første omgang. Det er de færreste husbyggere der oplever, at projektet bliver billigere eller bare rammer det beløb de regnede med i starten.

Det er rigtig fint at du laver en konkret plan og sætter dig et opsparingsmål omend det lyder en smule optimistisk at spare 350K sammen på 3,5-4 år med en bruttoindkomst på 400K. Jeg kender ikke din økonomi og skatteforhold i detaljer, men hvis jeg antager at du har 270K netto om året og skal spare ~8500 kr op om måneden har du 14000 kr. tilbage til alle dine udgifter. Det er bestemt ikke umuligt, men der bliver næppe plads til særlig megen luksus (ferier fx) i de kommende år. Har du bil skal den også tænkes ind hvad vedligeholdelse og evt. udskiftning angår. Det er som bekendt rasende dyrt at have bil her i landet.

Jeg er enig med test: Fortsæt din opsparing, men vær samtidigt realistisk. Husk at banken altid vil se mere kritisk på et byggeprojekt hvor der kun er én debitor. Hvis du kunne lægge de 20% kontant hvad enten det er nybyg eller et “gammelt” hus vil det utvivlsomt være en kæmpe fordel så det bør være dit umiddelbare mål.

Ja, og så kunne du jo løbe ind i en person du vælger at slå dig sammen med inden for nogle år og det vil jo ændre en hel del økonomisk set 🙂

Held og lykke fremover