#222560
Giraffe

I forhold til tilslutningsafgifter så er de med i grundprisen (til kloak og el samt hovedanlægsbidrag til vand og varme), men du har ret i, at der selvfølgelig er andre udgifter udover dem, og i forhold til tilvalg så ville jeg da nok også vælge at ændre en smule.

Med kendskab til hvad jeg i øvrigt har skrevet, har du så et andet godt råd, hvis det ikke skal være nybyg? Og hvor meget ville du foreslå at spare sammen, inden en evt husdrøm skal realiseres?

Jeg har naturligvis også tumlet med tanken om at købe “brugt”.
Det, der kan holde mig lidt tilbage er tanken om alle forbedrings-udgifterne, hvor jeg tænker, at man hurtigt kan nærme sig nybyg-prisen og så vel at mærke stadig sidde i et ældre hus med dertilhørende højere varmeforbrug. Jeg tænker i den forbindelse, at et ældre “gulvtæppe-hus” med trælofter skal sammenlignes med et nyt hus uden tilvalg, for at det skal være mest muligt sammenligneligt.
Udnyttelse af plads har ændret sig meget, så når jeg kigger på ældre, mindre huse (for jeg ville sådan set gerne “nøjes” med et hus på omkring de 110-125 m2) er planløsningen ofte lettere håbløs, så der er en balsal af en stue, men ofte kun 1 eller evt 2 mindre værelser (ville gerne have tre, så der var et til mig, et til datteren og et til “opbevaring” – sidstnævnte behøves ikke hvis der er en fornuftig størrelses bryggers, men det har der bare ikke været i de ældre huse, jeg indtil nu har set sat til salg).
Mindre ikke-renoverede huse (og her taler vi slet ikke renoverede, dvs. Ældre køkken, bad plus ikke skiftede vinduer/tag) står typisk til omkring 1,2 mio i mit område, hvorimod mere renoverede (der dog ofte vil skulle have skiftet tag eller vinduer indenfor de første 7-10 år) står til omkring 1,6 mio.
Jeg kan intet selv (udover evt. At male), så evt. forbedringer skal betales ved “kasse 1”.

Til sammenligning ligger lejebolig-prisen i området på omkring 7000-8500 kr/mdr. Pt betaler jeg noget mindre, men det er også i et gammelt hus på landet med pillefyr og kun 2 reelle værelser, så det er ikke en holdbar løsning at bo her meget længere end 4 år. Det er netop valgt, for at det skulle være muligt relativt hurtigt at spare sammen til noget bedre.

Alt input er velkomment. Det er som sagt ikke de første par år, der kommer til at ske noget, men jeg kan godt lide at have en nogenlunde konkret plan at arbejde hen i mod, så derfor bølger tankerne frem og tilbage pt.